Post-apocalyptische survival-sim Endzone – A World Apart: Survivor Edition nu verkrijgbaar op PS5

Endzone – A world Apart behoort reeds een poosje tot de populairdere games op Steam. Ik kan hem trouwens ook aanbevelen aan de fans van Frostpunk. Vanaf nu kunnen ook consolegamers met een PS5 aan de slag met de game.

In Endzone – A World Apart is na een nucleaire ramp de wereld verpest door radioactieve straling. Spelers krijgen dan ook een monumentale verantwoordelijkheid: herbouw de beschaving en zorg voor het welzijn van de laatst overgebleven menselijke kolonie.

Vergelijkbaar met andere games uit het genre zoals Surviving Mars, Frostpunk en Surviving the Aftermath moeten spelers beschikbare middelen gebruiken, woningen bouwen, een elektriciteitsnet aanleggen en voor een stabiele aanvoer van water en eten zorgen.

In tegenstelling tot de concurrentie neem je het niet op tegen monsterlijke wezens en bestraalde monsters. In plaats daarvan moet je gevaarlijke weersomstandigheden zoals zandstormen en droogtes zien te overleven.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)