Soulslike Dolmen is nu beschikbaar

Soulslikes, het is een genre apart geworden. En dit alles door die ene ontwikkelaar FromSoftware die met de unieke formule op de proppen kwam. Natuurlijk willen veel ontwikkelaars hier een graantje van meepikken. Als dat maar goedkomt…

De meest recente poging heet Dolmen, en of die de moeite is dat lees je morgenochtend in onze review. Onze reviewer moet er nog even van bekomen…

Dolmen verplaatst spelers naar een sci-fi-universum waarin de mensheid verschillende sterrenstelsels heeft gekoloniseerd met behulp van ruimtereistechnologie en genetische manipulatie. In de game moeten spelers strijden op een verre planeet – Revion Prime – om een mysterie van buitenaardse wezens, corrupte bedrijven en onbekende dimensies te ontrafelen.

Achter alles lijkt een buitenaards ras genaamd de Vahani te schuilen. Deze wezens verplaatsen zich door het universum om de genetische samenstelling van andere soorten te veranderen. Het is niet duidelijk of hun motieven daarvoor nobel of kwaadaardig zijn. Er ontstaat een vermoeden dat de kristalsoort genaamd Dolmen de sleutel tot hun werk is. Aangezien Dolmen veel voorkomt op Revion Prime is dit de aangewezen planeet om het mysterie te doorgronden.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)