De PlayStation 6 zou al in ontwikkeling zijn, inclusief “next-generation” chip

PlayStation 5

Terwijl er nog steeds heel veel gamers op zoek zijn naar een PS5, en die zijn er hoor geloof ons, duiken de eerste verhalen op over de PS6. Daar zou AMD zelf voor iets tussenzitten…

In een nieuwe vacature (System-on-Chip Verification Engineer – 160442) op LinkedIn staat dat AMD op zoek is naar een System-on-Chip Verification Engineer die deel zal uitmaken van het team dat de chip voor Xbox en PlayStation ontwikkelt.

Deze leest als volgt: “Het team achter de chip die XBOX™, PlayStation™ en de nieuwste RDNA-familie grafische chip aandrijft, zoekt mensen voor zijn vestiging in Markham (Canada) voor het volgende-generatie chipontwikkelingsproject!

We zijn momenteel op zoek naar een System-on-Chip Verification Engineer die deel zal uitmaken van een team dat werkt aan de volgende generatie van een complex SOC-ontwerp. De succesvolle kandidaat speelt een sleutelrol in de SOC-verificatie en voert de volgende taken uit voor functionele, vermogens- en prestatieaspecten met simulatie- en hardware-emulatieomgeving.

Een echt multidisciplinaire functie, werken in nauwe samenwerking met de front-end ontwerpers en fysieke ontwerpers op de verschillende SOC verificatie inspanningen, interactie met een breed scala van interne en externe ontwerp verificatie ontwikkelingsteams, Design Verification methodologie, en Silicon IP en tool leveranciers.

Uiteraard moeten we die nieuwe PS6 niet meteen verwachten aangezien het altijd een paar jaartjes duurt voor die consoles, hoe zal ik zeggen, marktklaar zijn. Maar AMD heeft dus zijn ogen alvast op de toekomst gericht.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)