Post-apocalyptische survival rpg Decimated krijgt demo op Steam

Deze post-apocalyptische third-person survival rpg game die lijkt op een combinatie van Crackdown en Red Faction: Guerilla zal binnenkort als demo speelbaar zijn via Steam.

De aarde is al een paar jaar flink uitgedund op vlak van bevolking. Dit door het gevolg van honderden jaren klimaatverandering en de steeds snellere opkomst van de industrie. Catastrofaal zo blijkt want de beschaving op de planeet is zo goed als verdwenen.  

In een verwoeste woestijnachtige setting speel je als mens of cyborg en kan je met of tegen andere spelers verscheidene missies voltooien. Grondstoffen vergaren die je kan ruilen met anderen, leveringen tot een goed einde brengen of VIP’s transporteren naar een specifieke locatie zijn maar enkele van de voorbeelden die in de demo beschikbaar zullen zijn. Alle speelbare rollen waarmee je keet kan gaan schoppen in Decimated zijn op hun Twitter reeds bekend.

De game is gemaakt in Unreal Engine 5 en zal volgend jaar uitkomen op pc. Momenteel zit het spel in pre-alpha fase en kan je dit toevoegen aan je verlanglijst op Steam zodat je een melding krijgt wanneer je met de demo aan de slag kunt. Ontwikkelaar Fracture Labs liet zich naar eigen zeggen inspireren door de films Robocop en Bladerunner. Een parel die nog opgeblonken moet worden maar die hopelijk zal schitteren eens ie volledig afgewerkt is. Eentje om in het oog te houden dus!  

 

Gepubliceerd door Jim

Dankzij de pandemie en een passie voor games begonnen met een afstandsopleiding journalistiek. Hij is afkomstig uit Bornem en draagt shooters en RPG’s on- en offline een warm hart toe. Allround gamer die op zijn 6 jaar een Game Boy kreeg en daarna de joysticks nooit meer heeft losgelaten. Zijn favoriete reeks is Assassin’s Creed en zou in een ander leven graag eens een frisse pint willen gaan drinken met zijn preferito Italiaan, Ezio Auditore. “Its the good life we live,and may it not change us.”