Weekendmenu: wat speelt en kijkt het Pragalicious-team? Week 18 – 2022

De Pragalicious-crew serveert je met veel plezier hun weekendplannen voor deze week. Wat staat er bij jullie op het menu dit weekend? Laat het ons zeker weten!


Praga

FIFA 22 is gratis op PS5 voor PS Plus-abonnees. Reden genoeg voor mij om na een pauze van 3 edities de game nog eens op te pikken en eens te zien of ik het nog in de vingers heb. Daarnaast zet ik mijn reis verder doorheen Elden Ring, wat me eigenlijk verbazingwekkend genoeg goed lukt. Misschien omdat ik mijn eigen pad kies en niet het pad dat FromSoftware voor mij heeft uitgeschreven. Daarnaast Fortnite want sinds 4 mei worden Star Wars-fans extra in de watten gelegd in de game!

Qua series ben ik begonnen met All of Us Are Dead op Netflix, wederom een waanzinnige Koreaanse serie waarin een school te maken krijgt met een zombieplaag. Te zot voor woorden… of zoals MrRolfson zegt “Waanzin!”


MrRolfson

Dit weekend staat er sport op het menu samen met mijn kinderen. Zaterdag voorspellen ze slecht weer, maar dat gaat ons niet tegenhouden! Want wij gaan aan de slag met Switch Sports, de langverwachte opvolger van Wii Sports en Wii Sports Resort. Verder gaan we ook écht op stap naar Doel.

’s Avonds ga ik de laatste aflevering van Moon Knight inhalen. Want wat een vette plottwist zat er op het einde van aflevering 5? Ik was al langer fan van Oscar Isaac na zijn acteerprestatie in Dune, maar als Moon Knight knalt hij helemaal!

En zondagavond zet ik mezelf met een Amerikaans vlaggetje en een pak chips voor televisie om de F1-race van Miami op de voet te volgen. Go Max! Of Lando. Die is ook schattig…


RoMa

Dit weekend zet ik ferm de knip op mijn uren PS4 & PS5! Het is hoog tijd om eens van andere zaken te genieten. Ik organiseer mijn eigen solo privé retrogaming-weekend. Ik ga aan de slag met 10 retrotitels van het PS1 en PS2-era die ik op retro-beurzen heb verzameld.

Er zit wat van alles voor iedereen (en vooral voor mij) tussen. Meer dan genoeg bombastisch knalwerk dankzij Duke Nukem, Doom & Brothers In Arms: Road To Hill 30. Iets trager en tactischer schiet ik in Ghost Recon: Jungle Storm en Splinter Cell. Voluit voor de turn-based strategy ga ik in Command & Conquer: Red Alert.

Natuurlijk moet een mens al eens wat anders doen tussen al dat knallen door. Racen als tijdverdrijf doe ik dankzij Gran Turismo 2 en Formula One 2001. Gruwelijk griezelen is mogelijk in Manhunt. Al m’n virtueel geld verbrassen, daarvoor kan ik terecht bij Hard Rock Casino. Retrogaming is life!


Jim

Tussen de voorbereidende werken van de tuin door heb ik toch nog tijd kunnen vinden om te gamen. Ik verdiepte me net als vorige week in het verhaal van V in en rondom Night City, de hoofdstad van Cyberpunk 2077.

De steamdeals got me once again… . Veel goeie dingen gehoord en gelezen van Slay The Spire, dus heb ik deze roguelike deck-building game voor iets meer als 8 euro aangekocht. Het begin is even wennen maar zodra je het doorhebt speelt het als een trein en zijn vooral de combos heel satisfying.

Een druk weekend staat voor de deur dus het zal vooral Peaky Blinders kijken zijn na het tuinieren. Zwoegen en zweten is dus de boodschap zodat de rijf en spade terug in het tuinhuis kunnen gedumpt worden, ik met mijn groene vingers snel een controller vastheb en weer post kan vatten achter mijn console!


auron_sagara

Vorig weekend was het prijs, eindelijk is het me gelukt om het fantastische Deathloop uit te spelen. Mijn focus ligt nu volledig op Tunic, waar ik met mijn vosje zeer dicht bij het eind van de game zit. Wie in het bezit is van de Xbox Game Pass, moet deze game zeker een kans geven.

Met het vrouwtje zijn we via de Tardis al op verschillende tijdlijnen en planeten terechtgekomen in het gezelschap van Doctor Who. Het eerste seizoen is wel even doorbijten, aangezien dit afstamt van het jaar 2005.

Als het me lukt om Tunic uit te spelen, liggen volgende games klaar om het avontuur in verder te zetten. Triangle Strategy of The Ascent. Of ga ik me storten op een nieuw avontuur. Trek tot Yomi, Gears 5 of Horizon Forbidden West? Het leven van een gamer kan toch hartverscheurend zijn se.


Lazlo

Voor het tweede weekend op rij vertoef ik deze week in het buitenland. Na een uitje met vrienden vorige week, vertoef ik de komende dagen op het zonnige Malta met het werk. Gelukkig niet om te werken, maar voor een heuse teambuilding die de voorbije afterwork-loze jaren moet compenseren.

Het nadeel: weerom weinig tijd om te gamen noch om films of series te kijken. De reistijd reserveer ik alvast voor Rogue Lords op Switch, waar je volgende week een review mag verwachten. En als ik dat even beu ben, start ik misschien eindelijk aan het nieuwe seizoen van Better Call Saul. Maar zoals gezegd, veel tijd zal er niet overschieten. Verder wordt het zon, zee en … Hopelijk geen al te venijnige katers.


High_LordWolnir

Maart en april waren op vlak van game releases gene vette voor mij. Met de start van mei is er beterschap op komst. Te beginnen met Trek to Yomi. Tot nu toe heb ik twee van de zeven chapters gespeeld en ik moet zeggen dat het spel mij op elk vlak in de positieve zin weet te verbazen. Het spel zou maar zo’n vier tot zes uur duren. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat ik deze game dit weekend volledig zal uitspelen. Of ik na het spelen van de volledige game nog even enthousiast zal zijn, kunnen jullie in de loop van volgende week in mijn review lezen. Oh ja, de game is trouwens beschikbaar via Game Pass (Xbox én PC).

Tussen de zwaardgevechten door, staan zondag de Champions Play-Offs op het programma. Mijn favoriete club zal helaas niet meespelen voor de titel maar kan hopelijk nog de derde plaats in het klassement afdwingen. En zondagavond wordt er uiteraard ook naar de finale van De Mol gekeken.


Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.