“Als Sony echt slim zou zijn, zouden ze WB Games overnemen”

The Lord of The Rings

Wie heeft de grootste, de beste, populairste of gewoon de meeste? Microsoft en Sony vissen beide in de zelfde vijver en trachten er de grootste vissen uit te halen. Microsoft heeft er met Activision-Blizzard alvast een hele dikke vis bij in de Microsoft Gamestudio Studios-familie. Maar wie moet Sony dan aan de haak slaan om minstens even goed te doen?

Daar heeft de inmiddels legendarische analist Michael Pachter alvast een mening over: Warner Bros. Games.

Dat was toch het antwoord van Michael Pachter tijdens een recente aflevering van zijn SIFTD Games show Pachter Factor.

Ik denk dat als Sony echt slim zou zijn, ze een zet zouden doen voor Warner Bros. Interactive,” zei Pachter. “Maar Warner Bros. Interactive is niet de volle prijs waard zonder de rechten om de DC Comics-franchises te exploiteren. Dus het is een open vraag of Warner Bros. bereid is om de licentie die betaald wordt voor die eigendommen vast te stellen op, je weet wel, $5 miljoen per jaar, $50 miljoen per jaar, een getal dat beheersbaar is, en toe te zeggen dat ze een eeuwigdurende verlenging zullen hebben.”

Als je Warner Bros. licenties zoals Lord of the Rings en Harry Potter en DC Comics niet kunt maken, dan heeft het niet echt zin om Warner Bros. Interactive te kopen,” vervolgde hij. “Er zijn daar merken die echt goed zijn. Je weet wel, zoals Mortal Kombat en Injustice, maar Injustice heeft DC karakters. Maar dat zijn zo’n beetje de enige die ik kan bedenken die groot zijn en nominaal te koop zijn.

En wat moet Sony doen volgens jullie. WB Games overnemen of liever niet?

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

Eén opmerking over '“Als Sony echt slim zou zijn, zouden ze WB Games overnemen”'

  1. Met hun Marvel superhelden heeft Sony DC niet echt nodig renzij om deze weg te houden van MS. Ik zie het een beetje als overkill gezien wat ze al in huis hebben. En MS zit precies wat vast met de AB overname. Heel wat mensen willen een nieuwe Killer Instinct dus de MK dev zou perfect zijn + Rocksteady = awesome. WB lijkt meer te winkelen in de zin van “wie heeft de meeste centen over om van onze IP’s te genieten”.

Reacties zijn gesloten.