Weekendmenu: wat speelt en kijkt het Pragalicious-team? Week 17 – 2022

De Pragalicious-crew serveert je met veel plezier hun weekendplannen voor deze week. Wat staat er bij jullie op het menu dit weekend? Laat het ons zeker weten!


Praga

Nu Stormveil Castle (Elden Ring) helemaal van mij is, en ik Godrick The Grafted naar Pierenland heb gestuurd, is het tijd om mijn avonturen in de Lands Between verder te zetten. Daarnaast uiteraard de nodige potjes Fortnite en misschien King Arthur: Knight’s Tale eens checken want die game intrigeert me. Lijkt me een mix van Baldur’s Gate en Ubisofts Might and Magic uit lang vervlogen tijden.

Qua series uiteraard Moon Knight want ik benieuwd naar aflevering 5, zeker na de spectaculaire vierde aflevering. Ik ga dit weekend ook de Netflix-film Choose or Die checken. Een horror-thriller waarin de dingen die je doet in een videogame invloed hebben op het echte leven. Twee vrienden willen niet-opgeëist prijzengeld winnen, starten een mysterieus videospel uit de jaren 80 opnieuw op en komen terecht in een surrealistische terreurwereld. Spannend!


MrRolfson

Veel gamen staat er niet op mijn menu dit weekend. De ouders van mijn vriendin zijn terug in het land, dus ga ik met hen wat quality time doorbrengen. Maar hét event vindt zondag plaats: dan viert mijn dochter haar lentefeest.

We hebben een foodtruck die verse pizza maakt in een authentieke oven besteld, dus qua eten zit het alleszins goed. Qua gezelschap uiteraard ook, want heel de familie viert mee feest.

Als er dan toch een game bovengehaald wordt, zal het Fortnite zijn met de Knalboyz. Benieuwd of we eindelijk van dat vervloekte 2e plek-sydroom afraken…


Jim

Vorig weekend eindelijk begonnen met Cyberpunk 2077 als eerste game op mijn backlog. Hopelijk word die stapel snel kleiner zodat ik mijn PS5 terug kan zien oplichten achter die hoop.

Daarnaast mijn weekly quests en het levelen van mijn gear op Lost Ark ook eens onder handen nemen aangezien ik volgende week mijn tuin verder ga afwerken en dus weinig tijd zal hebben om te gamen. Tussen het concert van Netsky zaterdag en mijn 2-wekelijkse zondaguitstap naar het voetbal probeer ik ook nog wat Rogue Company te spelen. The third person shooter van ontwikkelaar First Watch Games heb ik enkele weken geleden op een lan terug opgepikt. Ik was onmiddellijk voor een paar uur vertrokken.

Om mijn weekendmenu af te sluiten kies ik als dessert voor Vampire Survivors, aangekocht op Steam voor 3 euro, basic bits, zeer verslavend en een aanrader!


auron_sagara

Hoppa, weer weekend se, en dan nog wel een langer dan normaal. Mijn missie is vrij simpel in deze periode, namelijk kost wat kost Deathloop uitspelen. Ik ben op het punt gekomen dat ik alle visionairs heb gekilled, maar wel niet op 1 dag. Door het nodige puzzelwerk, ben ik nu wel in staat om deze opdracht uit te voeren en de game uit te spelen. Wat een en briljante game. Na Deathloop, ga ik me terug focussen op Tunic die ik enige tijd geleden gereviewd heb voor de website.

Op gebied van series ben ik met mijn vrouw het verleden in gedoken, en zijn we beginnen kijken naar Dr. Who. op Amazon Prime. De eerste afleveringen zijn vrij special te noemen, maar we zetten door, want ik weet dat deze serie enorm goed is.

Het knalkwartet kan ook nog in actie treden op Fortnite, waar lvl 100 toch zeer dichtbij komt. Als ze ooit een reboot van The A-team maken zitten Praga, MrRolfson, Razer en ik klaar, om deze iconische helden te vervangen.


Yakkoi

Of de zon nu schijnt of niet, dit weekend wordt er hoe dan ook tijd vrijgemaakt om nog eens ouderwets veel te gamen! Ik ben momenteel bezig met de review van King Arthur: A Knight’s Tale en ben me helemaal in het verdiepen in de verhaaltjes van de ridders van de ronde tafel.

Tussendoor probeer ik nog wat progressie te maken in mijn playthrough van de Cinders mod van Dark Souls 3. De getweakte game spelen met de Beast Cutter van Bloodborne is al genoeg reden om een zoveelste playthrough van Dark Souls 3 te rechtvaardigen!

Op vlak van series ben ik nu helemaal hooked aan Ozark, en ik ben ook net op tijd aan de laatste aflevering geraakt om de finale van het vierde seizoen verder te kunnen kijken dit weekend! Better Call Saul is ook een toppertje, maar op die nieuwe aflevering is het nog tot maandag wachten.


RoMa

Dit weekend staat er door allerhande activiteiten weinig gaming op het programma. Dat betekent niét dat ik niet met gaming zal bezig zijn, want ik trek met goede moed en financiële angst naar de retro gaming beurs in Kalken. Na het event verzamel ik al m’n oude games van deze én de vorige beurs en plan ik spoedig een heuse retro-dag in. Altijd fun.

De tijd die ik wel achter het scherm spendeer zal gaan naar FIFA 22, Rocket League en Call Of Duty: Warzone. De nieuwe Monarch-update van Warzone is echt wel interessant en plezant. Voor de goede orde: in de discussie Kong Vs Godzilla kies ik volmondig voor Godzilla.

Verder heb ik besloten om 11 Danny Trejo-films aan te schaffen en deze allemaal (opnieuw) te bekijken. Fanboy-alert. Net gehad: Desperado, Force Of Execution en Three-Headed Shark Attack (Oscarwaardig). Next up: Bad Ass en The Burning Dead!


Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.