PlayStation komt met 3 indietitels

Stray, We Are Ofk en Cult Of The Lamb zijn de 3 games die we in de loop van het jaar mogen verwachten. We kunnen moeilijk ontkennen dat indiegames de voorbije jaren meer en meer hun weg hebben gevonden naar het grote publiek. Via het Game Pass-concept van PlayStations concurrent Xbox vonden heel wat mensen hun weg naar de indiewereld. Hieronder een opsomming van deze 3 unieke titels.

Stray

Op het eerste zicht doet deze game denken aan kattenavonturen in Cyberpunksetting. Je speelt als zwerfkat in een fictieve mysterieuze stad die bol staat van de gebeurtenissen. Elk luguber steegje waar je als mens liever voorbijloopt heeft wel iets in petto. In een vrij donkere omgeving probeer je je een weg te banen langs allerlei obstakels en puzzels, deze kunnen opgelost worden door unieke skills te gebruiken tijdens je zoektocht naar antwoorden op de vele vragen die je als speler hebt.

Gelukkig is het niet allemaal kommer en kwel want je ontmoet een kameraadje in de vorm van een kleine drone die de naam B-12 draagt. Dankzij deze compagnon kan je gebruik maken van abilities die je helpen bij het oplossen van de eerder vernoemde puzzels die aanwezig zullen zijn gedurende heel het avontuur. Daarnaast is hij ook je tolk bij het communiceren met de robotachtige mensen die je beetje bij beetje de toegang geven tot de sleutel van het mysterie die net als de rook in de steegjes als een walm rond de game hangt.

Nog een handige tool die je kleine vriend heeft is het kraken van automaten die je power-ups geven in de vorm van bijvoorbeeld extra snelheid of hogere sprongkracht. Een kat zou een kat niet zijn als je niet zou kunnen krabben aan een oude muffe sofa of kan gaan spinnen bij de rare doch vriendelijke wezens. De gameplaytrailer toont naast dit relaxen ook confrontaties met vijanden die lijken op parasieten met roodgloeiende ogen. Springen en ontwijken lijkt dan ook aangeraden als je bepaalde stukken tot een goed einde wil brengen. Gelukkig is B-12 ook op deze kleine bloedzuigers voorbereid en kan je (hopelijk in de vorm van een talent tree) je skills en aanvallen upgraden.

De soundtrack die de game ondersteunt is een lounge-achtige hypnotiserende vibe die perfect bij het spel past.  Deze third person adventure game van BlueTwelve Studio komt deze zomer uit op PS4, PS5 en pc.

We Are Ofk

De volgende in ons lijstje werd voorgesteld op de State of Play in oktober vorig jaar. Eerder op E3 2021 werd ook al een story trailer onthuld. De stijl van de game doet me denken aan Samurai Jack van vroeger op Cartoon Network maar dan met iets meer kleur. Het is gebaseerd op de virtuele indie popgroepband OFK. Vandaar ook de titel (duh), het spel bevat 5 episodes dat het verhaal vertelt van 4 vrienden uit Los Angeles die willen doorbreken in de muziekindustrie.

Itsumi, Luca, Carter en Jey hebben allemaal hun eigen unieke persoonlijkheid, deze worden allemaal uit de doeken gedaan naarmate het verhaal vordert. Via antwoorden op tekstberichten of dialogen tussen de crewleden bepaal je zelf welke weg je neemt in de storyline.

Ik moet toegeven dat in de trailer een heleboel cringey oneliners zaten maar hoe dan ook zal de toekomst uitwijzen wat we van deze game mogen verwachten. We Are Ofk verschijnt net als Stray deze zomer op PS4, PS5 en PC.

Cult of the Lamb

Om dit drieluik te eindigen lanceert ontwikkelaar Massive Monster Cult of the Lamb. Eerder deze maand werd er een trailer de wereld ingestuurd waarin gameplay te zien was van deze toch wel excentrieke titel. Na 3 jaar in ontwikkeling te zijn was het eindelijk zover om de releasedatum te onthullen.

De wezentjes in de game lijken rechtstreeks uit een collab van Futurama en Happy Tree Friends te komen. Als speler controleer je een gehoornd schaapje met een kroon waarin een soort oog van Sauron zich schuilhoudt. De game oogt schattig maar niets is minder waar, een groep van dieren vormen een sekte die allerlei rituelen willen uitvoeren op andere dieren en dus het ook op jou gemunt hebben.

Zelda gewijs sla je je doorheen de cartooneske wereld waarin er meer dan genoeg secrets te vinden zijn! Doorheen de bossen waar de takken ogen lijken te hebben en er ieder moment iets vanachter een boom kan opduiken leer je ook vrienden kennen die je wegwijs maken doorheen de verschillende stages van het spel.

Cult of the Lamb deed me qua look trouwens een beetje aan Don’t Starve Together denken zonder heel het survivalgegeven. Doorheen je avonturen vind je ook kisten die geld en andere items bevatten. De gameplaytrailer toonde ook een dungeonsysteem waarin je steeds sterkere wapens vind die je beter maken. Dit is meteen een pluspunt voor het herspelen van het spel.

De ontwikkelaar gaat nog een stap verder door je tussen bepaalde kaarten te laten kiezen die je bijvoorbeeld minder leven geven maar wel dubbele damage gunnen. Een soort perk-systeem dus. Naast de vlotte combat lijken er ook genoeg dialogen in het spel te zitten die de verhaallijn van de game kracht bij zetten en je vooruit stuwen om alles te weten te komen over de sekte en hun louche praktijken.

Na elk level word je tijd aangegeven en zie je hoeveel vijanden je verslagen hebt. De variatie van werelden die in de demo wordt getoond doet ons alvast smullen naar lamb… euh meer gameplay van deze vermakelijke indietitel. Release staat gepland voor de herfst van dit jaar.  

 

Gepubliceerd door Jim

Dankzij de pandemie en een passie voor games begonnen met een afstandsopleiding journalistiek. Hij is afkomstig uit Bornem en draagt shooters en RPG’s on- en offline een warm hart toe. Allround gamer die op zijn 6 jaar een Game Boy kreeg en daarna de joysticks nooit meer heeft losgelaten. Zijn favoriete reeks is Assassin’s Creed en zou in een ander leven graag eens een frisse pint willen gaan drinken met zijn preferito Italiaan, Ezio Auditore. “Its the good life we live,and may it not change us.”

2 gedachten over “PlayStation komt met 3 indietitels

Reacties zijn gesloten.