“Outriders Worldslayer wordt een geile looter-shooter die exact weet wat hij doet”

Outriders Worldslayer

Vorig jaar amuseerde ik mij rot met Outriders. Op de planeet Enoch ging ik helemaal los als futuristische supersoldaat met speciale krachten. Deze looter-shooter had z’n formule enorm strak in vorm gekregen. Developer People Can Fly brengt nu een enorm grote expansion. Zal Worldslayer genoeg redenen geven om onze tocht naar een perfecte kolonisatie verder te zetten?

Verrijzenis

De mannen van People Can Fly gaven me een enorm brede kijk op de nieuwe DLC. Eerst kreeg ik een bak uitleg in de vorm van een video, daarna volgde een Q&A met de developers. Hierna mocht ik een uur aan de slag met de game zelf. Het was inmiddels ruim 10 maanden geleden dat ik Outriders nog had aangeraakt. Toch herinnerde ik me na 5 minuten weer waarom ik het een 8/10 gaf in mijn review. Jongens toch, wat speelt deze titel enorm lekker.

Worldslayer belooft méér te zijn dan gewoon een DLC-pakket met enkele upgrades, nieuwe kostuumpjes en een leuk level. Je mag het gerust als “deel twee” van de single player campaign beschouwen, volgens de devs. Er komen meerdere nieuwe zones, volledig nieuwe vijanden en een geavanceerde, verse skill tree. Met het “Ascension”-systeem is er een garantie op long-term progression.

Metalhead outrider

In Ascension krijg je nieuwe tiers om te levelen: endurance, brutality, prowess en anomaly. De level cap blijft 30 (die base game spelers normaliter wel al zullen hebben) maar het gear level schiet omhoog naar 75. Ben je toch nog niet max? Dan kan je een upgrade krijgen bij aankoop van de expansie.

Ons arsenaal aan krachten zal dus lekker uitbreiden en er zijn ook heel wat nieuwe guns. Die Apocalypse-guns zien er niet enkel bad-ass uit maar knallen ook met veel voldoening. Een brandend geweer met een schedel op? How metal can you get? Ook qua vijanden krijg je nieuwe mensachtigen én aliens voorgeschoteld. Vliegend, gravend, springend: ze kwamen tijdens de speelsessie van overal maar kregen me niet klein.

Creatieve geesten

De devs hebben veel vertrouwen in hun playerbase en verschieten zelf nog vaak van de creatieve combo’s die ze op het slagveld tegenkomen. Hun doel met deze uitbreiding was dan ook om die creativiteit te voederen. De nieuwe content focust op het creëren van je eigen speelstijl.

Ik vroeg me af of alle focus dan gaat naar nieuwe gebieden, of we ook extra side quests zullen zien in de bestaande 17 locaties. Helaas is dit niét het geval: alles valt te ontdekken in de nieuwe maps. Wel drukten de devs me op de borst dat er geen gebrek aan content zal zijn. Je zal ongeveer 10 uur zoet zijn met het nieuwe verhaal, endgame niet meegerekend. Je kan het volledig apart bekijken van de base game.

People Can Fly belooft eind april opnieuw heel wat informatie te lossen over Worldslayer. Een prijskaartje hangt er nog niet aan. Ze staan te popelen om te vertellen hoe de endgame ons gekweld zal houden maar moesten hun mondjes braaf gesloten houden.

Vuur wint van ijs

Het laatste uur van de preview was het meest explosieve, waarbij ik effectief de game in dook. Mijn character stats had ik op voorhand mogen doorgeven waardoor ik meteen weer vertrouwd was met de abilities van m’n Pyromancer. Gelukkig werkte mijn vuur-tricks nog optimaal in de eerste wereld, die volledig bevroren en besneeuwd was.

Een halfuur later trok ik naar een griezelig dorp in een druilig moeras, dat meteen de meest akelige locatie van de game werd. Variatie is al duidelijk aanwezig, interessante vijanden ook. Het was best pittig en uitdagend zonder frustrerend te worden. De eindbaas, The Fisherman, had enkele pogingen nodig maar verzoop uiteindelijk toch. Deze DLC blijft voorlopig méér dan boven water.

VERWACHTINGEN

Over mijn ervaring met het uur gameplay kan ik kort zijn: dit blijft gewoon een geile looter-shooter die exact weet wat hij doet. Gaat Worldslayer coole, nieuwe content brengen? Absoluut. Gaat dit enorm vernieuwend zijn? Waarschijnlijk niet. Is dat erg? Helemaal niet. Wat nieuwe krachten, wapens, bad guys en levels is alles dat we nodig hebben. De enorm vlotte gameplay blijft perfect behouden. Alle loothoertjes op post, we gaan sletterige tijden tegemoet!

Outriders: Worldslayer
Beschikbaar vanaf 30 juni
Beschikbaar op PlayStation 4 / PlayStation 5 / PC /Xbox One / Xbox Series X|S
Virtuele demo

Officiële website

Gepubliceerd door RoMa

RoMa was een gamer vooraleer hij een tiener werd. Hij groeide op met Tony Hawk en Kratos als helden. Jaarlijks spendeert hij uren met shooters zoals Battlefield of Doom. Frustraties in racegames en FIFA blijven niet altijd onderdrukt. Een grote sandbox à la GTA is z’n favoriete speeltuin. Ook geniet hij enorm van een diepgaande single player RPG en heeft hij een zwak voor sterke horror. Dead Space aanbidt hij als de beste gamereeks ooit gemaakt.