fbpx

Snuif dit weekend de Aziatische popcultuur op tijdens Made in Asia

Made In Asia

Nadat we vorige week ons geek-hart konden vullen tijdens FACTS, is het dit weekend opnieuw prijs. Al ligt de focus nu op alles wat uit Azië komt met de 13e editie van Made in Asia.

Het Made in Asia & YouPlay-festival is terug na een geslaagde editie in 2021. Toen trok het evenement nog meer dan 56.000 fans en waren twee van de drie dagen volledig uitverkocht, ondanks de toen nog strengere coronaregels. Dit weekend wordt het evenement door het grote succes van vorig nog groter, want het breidt uit met een extra zaal in Brussels Expo.

Het unieke is dat het event steunt op twee fronten: enerzijds een enorme bijeenkomst voor fans van manga, anime, cosplay, bordspellen en videospellen, en anderzijds fans van de sterren aan het YouTube/Twitch-firmament. Voor die laatste groep staan ronkende namen als Furious Jumper (4M abonnees op YouTube) en Liv (800.000+ abonnees) in de gastenlijst.

Opvallend is ook de ‘Made in Belgium’-ruimte, waar Belgische videokunstenaars als Manonolita, Log Pose en Julien Corbeau een extra spotlight krijgen in het YouPlay-gedeelte.

Ook de trends van afgelopen jaar passeren de revue op het festival. Eén van de grootste was zonder twijfel “Squid Game”. De Koreaanse serie kende heel wat kijkers op Netflix. Een groep mensen die dodelijke spelletjes spelen en waarbij de laatste overlevende er met een grote som geld vandoor kan gaan, blijkt dus nog steeds een goed uitgewerkt concept. Net daarom dat er ook op Made in Asia heel wat verschillende activiteiten in het kader staan van deze kaskraker.

Als je “Made in Asia-festival” zegt, zeg je “manga en anime”. In dit opzicht wordt de anime “Attack on Titan” beschouwd als de buzz van het moment. En het festival heeft dat begrepen, want de bezoekers zullen tijdens de 3 dagen van het evenement een speciale en unieke tentoonstelling kunnen ontdekken.

Er zullen exclusieve schetsen, documenten die voor de ontwikkeling van de anime zijn gebruikt en miniatuurreproducties van scènes uit de manga te zien zijn. We zijn dan ook zeer verheugd dat we deze tentoonstelling kunnen opnemen onder de vele activiteiten van de editie 2022. Vergeet niet dat alle activiteiten (inclusief signeersessies) gratis zijn tijdens het Made in Asia-festival. 

Het Made in Asia & YouPlay-festival zal plaatsvinden op 8, 9 en 10 april 2022, in Brussels Expo. Tickets & info: www.madeinasia.be

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d