Monkey Island keert dit jaar terug met Return to Monkey Island

Het begon allemaal voor de Monkey Island-serie in 1990. Met inmiddels legendarische spelontwikkelaars als Gilbert, Grossman en Tim Schafer beleefde de reeks een glorieperiode tijdens de LucasArts’ point-and-click adventure game periode. Keert dat moment binnenkort terug?

Return to Monkey Island, het langverwachte vervolg op het legendarische Secret of Monkey Island en Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge door Ron Gilbert’s Terrible Toybox in samenwerking met Devolver Digital en Lucasfilm Games, verschijnt nog dit jaar.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)