Starfield zal dan toch op PlayStation-consoles verschijnen

Met de overname van Zenimax Media, en daarbij ontwikkelaar Bethesda, haalde Microsoft/Xbox een dikke vette vis binnen. Deze overname had ook gevolgen voor in ontwikkeling zijnde Bethesda-titels als Starfield én Skyrim VI. Want, laat ons eerlijk zijn, die laatste zal er ooit komen. Maar meer nog had deze overname een invloed op zowel Xbox en pc, als PlayStation. Iets met exclusiviteitsdeals enzo.

Zoals we allemaal weten stuurde Microsoft het bericht de wereld in dat Starfield exclusief op Xbox, en als het even kon, ook Xbox Game Pass zou verschijnen. Iets wat voor heel wat onvrede zorgde bij de PlayStation-gamers. Xbox Game Pass is immers, zoals we allemaal weten, een extra dikke vis voor Xbox, en ook pc-gamers. Met dit abonnement kan je immers op dag van launch heel wat exclusives gratis spelen, als je dus zo’n abonnement hebt.

Gisteren kondigde PlayStation zijn antwoord aan op die Game Pass, een samensmelting tussen PlayStation Plus en PlayStation Now. Drie mogelijke scenario’s waar je uit kan kiezen, maar alle drie met één groot gebrek: geen speelbare exclusives op dag van launch.

Maar hier komt het nieuws van de dag: Phil Spencer heeft altijd gezegd dat hij vindt dat gamers niet beperkt mogen worden, en dat iedereen moet kunnen genieten van de games die ontwikkelaars hen serveren. Ook vindt hij dat de console wars op zich eigenlijk voorbij zijn, en niet meer relevant zijn dezer dagen.

En zeker na de bekendmaking van de plannen van Sony wil hij nog maar eens in de verf zetten hoe stevig Xbox in zijn schoenen staat en dat hij geen schrik (meer) heeft van Sony PlayStation. Bijgevolg heeft hij na een goed gesprek met PlayStation CEO Jim Ryan een overeenkomst gesloten om bepaalde games los te laten wat betreft exclusiviteit. En één van die games is meteen een dikke ruimtevis, genaamd Starfield.

Inderdaad, je hebt het goed gelezen: Starfield zal dan toch op PlayStation verschijnen. De redenen zijn divers. Op de eerste plaats vindt Spencer dat iedereen moet kunnen genieten van deze fantastische titel.

Ten tweede is het natuurlijk ook stiekem een truc om Xbox toch in een goed plaatje te plaatsen bij PlayStation gamers. Het zou Xbox immers goed uitkomen moesten PlayStation gamers alsnog beslissen om hun PS5 te houden, maar eventueel een Xbox Series S aan te schaffen, inclusief Game Pass zodat ze ook van het aanbod van Microsoft beginnen te snoepen.

Maar welke reden hier ook mag achterzitten: de gamers zijn de uiteindelijke winnaars en dat is wat telt! Toch? Tenzij je geen aprilvis lust natuurlijk…. (grapjeuh!)

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)