Sony neemt met Haven Studios opnieuw een studio over

Na eerder dit jaar al Bungie te hebben overgenomen, heeft Sony nu ook Haven Studios aan de PlayStation Studios toegevoegd.

Het nieuws werd vandaag via een blogpost bekendgemaakt door Hermen Hulst, Head of PlayStation Studios.

Haven Studios werd opgericht door Jade Raymond, producer achter Assassin’s Creed en EA’s Motive Studio. Vorig jaar nog verliet zij haar positie als Google Stadia’s Head of Development om samen met twintig andere ex-Google-werknemers de in Montreal gevestigde studio op te richten.

Momenteel is Haven Studios bezig met de ontwikkeling van een AAA multiplayer-game die dus hoogstwaarschijnlijk enkel voor PlayStation zal verschijnen.

De overname van zowel Bungie als Haven Studios passen perfect in de plannen van Sony om tegen 2026 tien live service games op de markt te brengen. De strategie begint stilaan duidelijk te worden.

Haven Studios is de 18de studio die nu deel uitmaakt van de PlayStation Studios.

Gepubliceerd door High_LordWolnir

High_LordWolnir verloor zijn ziel(en) ergens tussen Boletaria en Lothric Castle. Wanneer hij de Nexus even ontvlucht, kan je hem achter zijn PC of PlayStation-console vinden tijdens het spelen van een goede RPG, een story-driven action/adventure game, een nagelbijtende horrorgame of een FPS à la Call of Duty. Verder moet hij zowat de enige persoon zijn op deze aardbol die The Last of Us Part II hoger inschat dat zijn voorganger.