“We hebben een belangrijke mijlpaal bereikt in de ontwikkeling van #GTA6”

GTA Vice City

GTA Online is vanaf vandaag gratis te downloaden voor PS Plus-abonnees, en vanaf morgen ligt GTA V next-gen officieel in de rekken. Mogen we dan nu uitkijken naar “iets” rond GTA VI? Misschien wel…

Rockstar Magazines Chris Klippel, die eerder meldde dat de sequel na het vertrek van mede-oprichter Dan Houser in 2020 een doorstart had gekregen, laat via Twitter verstaan dat er een “belangrijke mijlpaal” is bereikt.

Vorige week doken er nog verhalen op dat GTA VI ons mee zou nemen voor een wereldreis en goed zou zijn voor zo’n 500 uur spelplezier.

Volgens Klippel moet een ‘echte’ aankondiging tegen het einde van het jaar mogelijk zijn, hoewel hij het spel niet voor eind 2024 ziet releasen.

Maar wat is dan die mijlpaal?

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)