Session: Skate Sim krijgt grootste update tot nu toe

Nacon en Crea-ture Studios kondigen een nieuwe update aan voor Session: Skate Sim. En het is geen gewone update want volgens beide partijen is het de grootste update tot op heden.

De ontwikkelaars hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om community en fans de nieuwe features en verbeteringen te brengen. De update verbetert de hele game-ervaring, inclusief de physics van personages, die zijn aangepast om hun bewegingen nog meer te laten lijken op die van echte skateboarders. In combinatie met Full Body IK (Inverse Kinematics) is het realisme van animaties volledig geoptimaliseerd. De interactie tussen het board en de skateboarder is ook aanzienlijk verbeterd om vloeiender aan te voelen en het échte skategevoel dichter te naderen.

De open wereld van de game is nu nog verder uitgebreid met twee van de beste skate-locaties ter wereld: Jerome Avenue Banks in New York City en FDR Park in Philadelphia. De steden komen nu tot leven met voetgangers en andere straatgebruikers, voor een nog meeslepender ervaring. Spelers kunnen elke hoek van de maps verkennen als een van de vijf nieuwe skateboarders die zijn toegevoegd: Antiferg, Mark Appleyard, Billy Marks, Manny Santiago en Beagle, waarmee het totaal aantal skateboarders op negen staat.

Daarnaast zijn vier nieuwe, aanpasbare personages aan het spel toegevoegd. Behalve deze avatars, kunnen spelers hun favoriete kleding en merken kiezen. Madrid Skateboards, ThankYou Skateboards en Sugar Skate Co. zijn slechts enkele voorbeelden van de iconische merken die in het spel present zijn.

Voor spelers die een uitdaging niet uit de weg gaan, is er een nieuwe mode toegevoegd voor een nog rijkere spelervaring. Door verschillende buurten in de Big Apple en Philadelphia te bezoeken, kunnen spelers andere skateboarders ontmoeten om toegang te krijgen tot verschillende missies. Door nieuwe tricks te voltooien, verdienen spelers street cred en wordt hun reputatie bij sponsors verbeterd.

Session verwelkomt spelers in de authentieke skateboard-scene van de jaren 90, toen elke stoeprand en elke trap een uitnodiging was om je favoriete tricks uit te voeren. De ultrarealistische physics van de game wekken de sensatie van skateboarden tot leven, waarbij de studio een baanbrekend en uniek gameplay-element introduceert: de “True Stance Stick”, waarbij beide voeten onafhankelijk van elkaar met de twee sticks bestuurd worden.

De leercurve is net zo veeleisend als in het echt: spelers moeten volhardend oefenen om het board te kunnen besturen en de verschillende tricks te kunnen uitvoeren, van de meest eenvoudige tot de meest complexe stunts. Daarnaast heeft de game een geïntegreerde video-editor, waarmee spelers hun grootste successen op video kunnen vereeuwigen.

Spelers kunnen momenteel het volgende in de game beleven:

• Alle echte skateboarding-sensaties: realisme, sensatie en uitdaging, net als toen je voor het eerst leerde skaten… een feest voor skateboard-fans.

• Innovatieve gameplay: De dual sticks-besturing laat je beide voeten los van elkaar besturen. Je moet over elke beweging nadenken om je gewicht te beheersen en verplaatsen, net als in het echt.

• Officiële content die steeds verder wordt uitgebreid: momenteel zijn 9 pro-skaters beschikbaar, naast de iconische kleding- en skateboardmerken die alle skateboarders kennen.

• Legendarische locaties die zijn geselecteerd door de makers van de game, waaronder: Black Hubbas (New York), Brooklyn Banks (New York), op een schaal van 1:1.

• Een zeer uitgebreide video-editor: omdat je moet kunnen bewijzen dat je een perfecte stunt hebt uitgevoerd, heeft de game een geïntegreerde video-editor met verschillende filters, diverse soorten camera’s en vele andere opties om in de game te verkennen.

Meer content wordt later onthuld.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)