Er komt een Belgische Operator naar Rainbow Six Siege

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege heeft de plannen voor Year 7 aangekondigd. De plannen introduceren onder meer de toevoeging van nieuwe mappen, nieuwe permanente gamemodi, voortdurende inzet om positief gedrag van spelers te stimuleren en meer. Ook komt er in seizoen 2 voor het eerst een Belgische Operator naar de game.

Jaar 7 roadmap

Demon Veil, het eerste seizoen van jaar 7, introduceert de verdedigende Operator Azami, een nieuwe map die zich afspeelt in Ierland: Emerald Plains en een permanente Team Deathmatch-gamemodus.

In Demon Veil ontdekken spelers een gloednieuwe Operator. Azami, de nieuwe verdediger uit Japan, is uitgerust met de Kiba Barrier gadget waarmee haar projectielen bij impact een kogelvrij schild plaatsen. Ideaal om snel gaten in muren en vloeren te repareren, wat een mobielere en veelzijdigere defensieve benadering mogelijk maakt. Azami is tevens uitgerust met een 9X19SVN of een ACS12 als primair wapen en een D-50 als secundair wapen.

Daarnaast introduceert seizoen twee een Belgische Operator en een exclusieve Team Deathmatch-map die zich afspeelt in Griekenland. Vervolgens krijgen spelers bij aanvang van het derde seizoen een nieuwe Operator uit Singapore en een nieuwe competitieve map. Tot slot introduceert het vierde seizoen een Operator uit Colombia.

Spelersgedrag & reputatiesysteem

Gedurende jaar 7 gaat het ontwikkelingsteam stappen ondernemen om specifiek spelersgedrag aan te pakken om verdere anti-cheat-inspanningen die in jaar 6 zijn geïntroduceerd, zoals het reputatiesysteem, te behandelen. Het eerste seizoen introduceert verbeteringen voor het detecteren van griefing en verbroken verbindingen. Vervolgens gaat seizoen twee spelers aanpakken die friendly fire misbruiken door middel van sancties die omgekeerd friendly fire beperken en wedstrijdannuleringen verbeteren.

Daarnaast krijgen spelers in seizoen drie toegang tot rapportageopties in match replay om misbruik in spraak- en videochat aan te pakken. Ook introduceert het derde seizoen reputatiescores voor spelers. Deze gaan in seizoen vier van start met beloningen en sancties om recidivisten te blokkeren. In jaar 7 streeft het ontwikkelingsteam ernaar om hun voortdurende doel te bereiken, namelijk het creëren van een veilige en eerlijke omgeving.

Jaar 7 pas

Tot en met 21 maart kunnen spelers de tijdelijke Year Pass of Premium Year Pass aanschaffen. De Year Pass ontgrendelt de vier seizoensgebonden Battle Passes, inclusief 14 dagen vervroegde toegang tot nieuwe Operators bij lancering. De Premium Year Pass daarentegen ontgrendelt vier Battle Passes, vervroegde toegang tot nieuwe Operators, exclusieve exotische wapenskins, VIP credits en meer. Spelers die de Premium Year Pass aanschaffen, ontgrendelen ook 20 extra Tiers van de 100, waardoor ze sneller beloningen ontvangen.

Console gameplay

Consolespelers krijgen dit jaar verschillende updates, waaronder aim control personalisatie, nieuwe controller input presets en field of view-instellingen.

Onboarding features

Om nieuwe spelers beter te introduceren in Rainbow Six Siege, voegt jaar 7 een Shooting Range toe: speelbare ruimtes om te oefenen, trainen en experimenteren zonder de druk van een wedstrijd. Een andere onboarding tool, Operator Tips, laat spelers kennismaken met elke Operator, hun gadgets en alle tips die nuttig kunnen zijn voor aanvallende of verdedigende strategieën.

Balancering en playlist updates

Het ontwikkelingsteam gaat dit jaar verder met het herwerken van verschillende Operators, waaronder Zero, Bandit, Dokkaebi en Thatcher. Ook voegt jaar 7 Team Deathmatch en Arcade permanent toe aan de playlist, evenals het vernieuwen van de Ranked-ervaring om de progressie van een speler beter weer te geven.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)