Studio van Jade Raymond werkt aan evoluerende online PS5-game

Haven Studios

Jade Raymond is uitgegroeid tot een icoon van de gamesindustrie dankzij haar werk aan Assassin’s Creed en Tom Clancy’s Splinter Cell: Blacklist. En nu probeert ze met haar eigen studio de grenzen opnieuw te verleggen.

Met haar eigen opgerichte studio Haven werkt ze momenteel aan een nagelnieuwe reeks, exclusief voor de PlayStation 5. Eerder raakte al bekend dat de game baanbrekend moet zijn op vlak van visuals. En nu druppelde opnieuw wat info naar buiten.

Jade Raymond and Christophe Praga Philips

In een artikel van Le Devoir staat te lezen dat Sony er alles aan wil doen om de game waaraan Haven werkt te doen slagen. Zo deelt onder andere de hoofdontwerper van de PlayStation 5-console, Mark Cerny, zijn kennis met de studio zodanig dat het onderste uit de kan gehaald kan worden.

De game waaraan gewerkt wordt moet een wereld bevatten die constant evolueert om zo de interesse van ons gamers te blijven wekken. Daarnaast zijn zorgzaamheid en inclusiviteit belangrijke kernwaarden waaraan de ontwikkelaars constant rekening mee moeten houden.

Een jaar na de oprichting van Haven telt de ontwikkelstudio al drie keer zo groot. Bovendien wilde Sony dat de studio aan drie verschillende game zou werken, maar Raymond wilde liever alle focus op één game leggen. Een beslissing waar ik veel respect voor heb.

Het blijft dan ook uitkijken naar de eerste info rond deze game uit de stal van Haven!

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.