fbpx

Jade Raymond start gamestudio op die aan nieuwe PlayStation IP gaat werken

De naam Jade Raymond zegt je misschien niet meteen iets, maar het is zeker geen onbekende in de gameswereld. Zo was ze tot voor kort hoofd van Google’s ontwikkelstudio die exclusief games moest ontwikkelen voor Google Stadia. Google besloot om deze studio te sluiten, dus moest Jade op zoek naar een nieuwe job.

Jade is vooral bekend voor haar rol bij de creatie van Assassin’s Creed en Watch Dogs. Ze stond ook aan de doopfond van Ubisoft’s ontwikkelstudio in Toronto studio, die de blockbuster Tom Clancy’s Splinter Cell: Blacklist ontwikkelde.

Met haar naam en faam had ze ongetwijfeld redelijk wat opties op tafel liggen, maar ze besloot om een eigen studio uit de grond te stampen. Die kreeg de naam Haven mee en heeft Montreal, Canada als uitvalsbasis.

Vriend van de wereld Praga had in het verleden al een gezellige babbel met Jade.

Haar bedoeling is om de grootste talenten samen te brengen om fantastisch nieuwe games te ontwikkelen. En daarbij heeft ze al een deal gesloten met PlayStation om een splinternieuwe IP te ontwikkelen. Ze krijgt daarvoor een financiële ruggensteun van de Japanse gigant.

“I could not be more excited about this opportunity to return to my roots and work with this talented team to create a new IP together,” zei Jade Raymond. “Launching an independent studio with the backing of Sony Interactive Entertainment gives us full freedom to push boundaries with the support of a publisher that deeply understands the creative process of making games and is known for exceptional quality and a player-first approach.”

We hoeven nog niet meteen details te verwachten over deze nieuwe IP, aangezien Haven op dit moment nog druk aan het werk is om ontwikkelaars aan te werven.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: