fbpx

Xbox test een ‘suspend my game’-toets om downloads te versnellen

Bètatesters die deel uitmaken van het Xbox-software Insider-programma hebben recent een nieuwe knop in hun gebruikersinterface zien opduiken tijdens het downloaden van games, apps en updates. Wel die knop die staat daar met een hele goede reden.

Gamers klagen immers reeds een flinke poos dat het downloaden langzamer gaat terwijl games worden opgeschort, en de enige manier om je volledige downloadsnelheid te krijgen, was door alle opgeschorte titels handmatig te sluiten. Daar komt binnenkort verandering in.

Recent introduceerde de Xbox Series X Quick Resume, waardoor het gemakkelijker en sneller werd om weer in games te komen. Maar dit veranderde nog steeds niets aan het vertragen van je downloads. De uitleg die we kregen draaide om het feit dat het systeem achter je console de resources anders beheerde om ervoor te zorgen dat multiplayer-games de bandbreedte kregen die ze nodig hadden om te draaien.

Met veel games die nu meer dan 100 GB groot zijn en updates die op zichzelf bijna even groot zijn, is het echter nog steeds een probleem. Zoals je kan lezen in onderstaande tweet houdt de knop ‘suspend my game’ je spel nu klaar om te worden hervat, terwijl er ook genoeg rekenkracht van je Xbox beschikbaar is om downloads op volledige snelheid te beheren.

Nog even volhouden en wat geduld uitoefenen, en dan is ook dit probleem weer van de baan.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: