Jade Raymond streeft met nieuwe studio naar Next-Level Visuals in exclusieve PS5-game

Haven Studios

In maart van dit jaar maakte Sony bekend dat Haven, de nieuwe studio van Jade Raymond, zou gaan werken aan een nieuwe PlayStation IP. Sindsdien kregen we weinig nieuws voorgeschoteld. Tot nu.

In een interview met Gamesindustry.biz vertelde Raymond iets meer over de hoekstenen van haar nieuwe ontwikkelstudio. En daar lijkt ze de grootse ideeën niet te schuwen.

Volgens haar moeten games die door Haven ontwikkeld worden, steunen op drie pilaren: originaliteit, de huidige remixcultuur en games als een sociaal platform. Geen makkelijke zaken, zeker als je weet dat ze ernaar streven om een universum te ontwikkelen zoals dat ze dat eerder deed voor Assassin’s Creed in combinatie met inmenging van de gaming community. Geen makkelijke opdracht!

Bovendien wil Raymond duidelijk een voorloper zijn op vlak van graphics met haar nieuwe gamereeks. Ze zegt hier vertrouwen in te hebben met Art Director Raphael Lacoste (Prince of Persia en Assassin’s Creed) in huis. Hierbij wil ze ook rekening houden met de verschillende streamingservices die er zijn om ook daar de games ten volle te laten schitteren. Dat wordt balanceren op een slappe koord om dit doel te bereiken.

Het is wel duidelijk dat alle puzzelstukjes nog niet gelegd zijn en dat we dus nog even moeten wachten tot wanneer we de eerste PS5-exclusive van Haven kunnen aanschouwen.

Jade Raymond en onze eigenste Praga. (Lang geleden)

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.