Productiemaatschappij Village Roadshow klaagt Warner Bros. aan om The Matrix Resurrections

The Matrix Resurrections

Eind vorig jaar verscheen het vierde deel in de Matrix-franchise, The Matrix Resurrections. Elke Matrix fanaat zat op het puntje van hun stoel om deze film te bekijken. Toch deed de film het niet bijster goed in de bioscoop, maar dat komt ongetwijfeld door de keuze van Warner Bros. om de film meteen te vertonen op HBO Max.

Productiemaatschappij Village Roadshow beweert dat ze door de keuze van Warner Bros. heel wat geld langs hun neus zien passeren. Warner Bros. plaatste The Matrix Resurrections onmiddellijk op de streamingsdienst HBO Max, hierdoor zouden er dus heel wat mensen niet naar de bioscoop afreizen om de film daar te bekijken.

Warner Bros. zou ook deze beslissing genomen hebben zonder overleg met Village Roadshow. Wat natuurlijk nog meer zout op de wonde strooit is het feit dat de regisseurs en de sterren van de film gecompenseerd zijn voor misgelopen potentiële inkomsten, terwijl Village Roadshow enkel verlies heeft geleden.

Nochtans had Warner Bros. door de pandemie, het besluit genomen om alle films van het jaar 2021 rechtstreeks op de streamingsdienst te plaatsten. Door deze keuze hebben natuurlijk heel wat mensen de films thuis bekeken, terwijl ze anders naar de bioscoop waren gegaan. Met als gevolg dat de films minder succes bij de box office hadden.

Ikzelf heb The Matrix Resurrections wel in de bioscoop gezien, en heb daar tot op heden geen enkele seconde spijt van, want het is een enorme geslaagde nostalgische trip. Wie tot hiertoe de film nog niet heeft gezien en nog in twijfel zit of hij de rode of de blauwe pil moet nemen, raden we aan de review te lezen van onze eigenste Morpheus, MrRolfson.

Gepubliceerd door auron_sagara

Toen ik zes jaar oud was, ontdekte ik voor het eerst de Nintendo 8-Bit (NES). Meer dan dertig jaar later, game ik nog steeds vol plezier en vooral met passie. Nintendo en PlayStation zijn mijn favorieten, maar Xbox is recentelijk ook weer opgedoken. Films, anime, fantasy, comics, boardgames en WWE zijn ook een van mijn hobby's.