Fanatec introduceert de ClubSport Steering Wheel Formula V2 Esport

Fanatec ClubSport Steering Wheel Formula V2

Als raceliefhebber heb ik twee jaar geleden, bij de start van de coronapandemie, geïnvesteerd in een vouwbare racestoel en bijhorend racestuur van Logitech. Ik heb nog geen seconde spijt gehad van die investering al wil ik ooit wel upgraden naar de ultieme race set-up van Fanatac.

Het Duitse bedrijf staat bekend om de hoge kwaliteit van hun sturen, motoren en pedalen en voegen een nieuw stuur toe aan hun line-up: de ClubSport Steering Wheel Formula V2 Esport. Zoals de naam doet vermoeden, is dit stuur ontwikkeld met F1-racen in het achterhoofd. Deze V2 is dan ook een een evolutie op het stuur dat enkele jaren gelden werd geïntroduceerd.

De tweede versie komt nu met magnetische schakelaars, aanpasbare RGB LEDs, verbeterde interne elektronica en een verwisselbare quick release. Aanpasbaarheid staat voorop bij Fanatec, dus weet dan je de standaard meegeleverde schakelaars of shifters kan inruilen voor het duurdere Podium Advanced Paddle Module.

Fanatec garandeert 100% compatibiliteit op PC, al is het mogelijk dat sommige PS4/PS5-games het stuur ook zullen herkennen. Xbox-gamers kunnen dit stuur links laten liggen.

Voor de volledigheid zijn dit alle stuurwielbasissen waarmee dit stuur compatibel is:

 • CSL DD
 • Gran Turismo DD Pro
 • CSL Elite Wheel Base
 • CSL Elite Wheel Base V1.1
 • CSL Elite Wheel Base + – officially licensed for PS4™
 • CSL Elite Racing Wheel – officially licensed for PS4™
 • ClubSport Wheel Base V2
 • ClubSport Wheel Base V2.5
 • PODIUM Wheel Base DD1
 • PODIUM Wheel Base DD2
 • PODIUM Racing Wheel F1® PS4™

Dit stuur haal je niet voor een appel en een ei in huis, want voor de ClubSport Steering Wheel Formula V2 Esport betaal je een stevige 269,95 EUR.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

Eén opmerking over 'Fanatec introduceert de ClubSport Steering Wheel Formula V2 Esport'

 1. Aargh, dit is & zal waarschijnlijk een droom blijven, racestoel & racestuur (gezien ik de enige ben die het zal gebruiken).

Reacties zijn gesloten.