Rockstar lost nieuwe info over next-gen GTA V, GTA Online én GTA VI

GTA: The Trilogy - The Definitive Edition

Hoe zit het nu met GTAV op PlayStation 5 en Xvbox Series X/S? En wat mogen GTA Online-spelers nog verwachten? En wat heeft Rockstar nog meer in petto voor de GTA-community? Dat vertellen we je in onderstaande community update die Rockstar ons toestuurde.

The Contract – Short Cut to Short Trips en meer

The Contract bracht het verhaal van GTAV naar het hedendaagse GTA Online. Spelers hielpen Franklin Clinton bij het opzetten van zijn Celebrity Solutions Agency en bij het opsporen van de verloren, onuitgebrachte muziek van hiphopmagnaat Dr. Dre. Daarnaast bevat de update veel nieuwe gameplay, zoals Security Contracts, Payphone Hits en de mogelijkheid om in de huid van Franklin en Lamar te kruipen voor de Short Trips co-op verhaalmissies.

Om er zeker van te zijn dat iedereen makkelijk toegang heeft tot de Short Trips, kunnen spelers binnenkort rechtstreeks via het Jobs-menu toegang krijgen tot Short Trips zonder de verhaalmissies van The Contract te hoeven voltooien. En houd je ogen open voor de officiële versies van Dr. Dre’s tracks uit The Contract, die vandaag nog op je favoriete muziekstreamingdienst verschijnen.

A race car on a track

Description automatically generated with low confidence

De nieuwe generatie GTAV en GTA Online

Met een GTAV-community die sterker is dan ooit, komen Grand Theft Auto V en Grand Theft Auto Online nu op 15 maart ook naar de Playstation 5 en Xbox Series X|S. Hiermee wordt de blockbuster open-wereld ervaring beschikbaar voor alle spelers in bezit van de laatste hardware. Wij waarderen de steun die wij door de jaren heen hebben gekregen enorm, zeker nu de game alweer haar derde generatie ingaat.

Grand Theft Auto V en GTA online voor PlayStation 5 en Xbox Serie X|S bevatten nieuwe grafische modi met een resolutie tot 4K, tot 60 frames per seconde, texture- en draw distance-upgrades, HDR-opties en ray-tracing. Daarnaast bevat de game de technische vooruitgang die hoort bij de nieuwste consolegeneratie met snellere laadtijden, meeslepende 3D-audio, platform-specifieke functies zoals geavanceerde haptic feedback, en nog veel meer.

Mensen die spelen op een PS4 en Xbox One die hun spel willen voortzetten op de nieuwste generatie hardware, kunnen bij de lancering zowel hun GTAV Story Mode-voortgang als hun huidige GTA Online-personages en -voortgang overzetten naar PS5 en Xbox Series X|S met een eenmalige overdracht.

Bovendien verschijnt er bij de lancering een nieuwe standalone-versie van GTA Online voor Playstation 5 en Xbox Series X|S. Deze is de eerste drie maanden gratis beschikbaar is voor PlayStation 5-spelers, waardoor het voor nieuwe spelers gemakkelijker dan ooit wordt om alles wat GTA te bieden heeft te ervaren.

A picture containing indoor

Description automatically generated

Verbeteringen in GTA Online

GTA Online voor PS5 en Xbox Series bevat ook een aantal verbeteringen, waaronder de mogelijkheid om de GTAV Story Mode-proloog over te slaan voordat je Online start. Daarnaast is er ook een gloednieuwe GTA Online tutorial.

Nieuwe GTA Online-spelers komen nu eerst bij de Career Builder, om direct te kiezen voor een van de vier illegale ondernemingen: Biker, Executive, Nightclub owner, or Gunrunner. Daarnaast ontvangen nieuwe spelers een startkapitaal dat hen helpt bij het kiezen van ontroerend goed, een mooie auto en de vuurkracht die nodig is om hun onderneming van de grond te krijgen. Terugkerende spelers hebben ook de optie om opnieuw te beginnen met hun karakter en op elk moment gebruik te maken van de Career Builder.

Wat staat er op de planning?

Met de ongekende populariteit van GTAV weten we dat velen van jullie nieuwsgierig zijn naar een nieuw deel in de Grand Theft Auto-serie. Bij elk nieuw project dat we starten, is het ons doel om aanzienlijk te verbeteren in vergelijking met dat wat we eerder hebben afgeleverd. We zijn blij dat we nu officieel kunnen bevestigen dat de actieve ontwikkeling voor het volgende deel in de Grand Theft Auto-serie in volle gang is.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)