Antwerpen verwelkomt wereldkampioenschap esports

Meer dan 150 miljoen paar ogen zullen in mei volledig op Antwerpen gericht zijn, want dan vindt de PGL Antwerp Major plaats in het Sportpaleis. Dit wereldwijd geroemde esportstoernooi, gekend als het wereldkampioenschap in de populaire shooter, strijkt dan immers voor het eerst neer in het hart van Vlaanderen.

Maar liefst 24 topteams vanuit de hele wereld strijden om op het hoogste schavotje te staan en hun deel van de 1 miljoen dollar prijzenpot mee naar huis te nemen. Meer dan 50.000 fans genieten dagenlang in een kolkend Sportpaleis van de esports crème de la crème, maar ook zullen miljoenen esportsfans alles kunnen meevolgen online voor het hoogtepunt van het CSGO-jaar.
 
De organisatie van het wereldkampioenschap is in handen van PGL, wereldleider op vlak van esportsproducties met tonnen ervaring. Het bedrijf organiseert het wereldkampioenschap in opdracht van Valve – de uitgever van het spel. 

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)