Gameplay van geannuleerde Star Wars: 1313 opgedoken

Star Wars 1313

Games sneuvelen geregeld tijdens hun ontwikkelingsproces. Bekendste voorbeelden daarvan zijn StarCraft: Ghost en Star Wars: 1313. Van deze laatste zijn nu nooit eerder getoonde beelden opgedoken.

In de drie minuten durende gameplayvideo zien we hoe een speler Boba Fett bestuurd. Volgens geruchten zou de opzet van de game zo geweest zijn dat je onbekende Bounty Hunter op een gegeven moment gedood zou worden door Boba, waarna je zelf de controle neemt over dit iconisch personage.

In het laatste deel van de video krijgen we ruwe animaties te zien van het hoofdpersonage. Dit geeft een goed beeld over het ontwikkelingsproces van de game.

Star Wars: 1313 heeft al een hele geschiedenis achter de rug. De game werd tien jaar geleden door LucasArts aangekondigd. Maar op vrijwel hetzelfde moment kocht Disney Lucasfilm over, waarna het alle lopende projecten pauzeerde. Sindsdien is het akelig stil rondom deze game.

Of zou Respawn in het grootste geheim met een van de drie games verder aan het bouwen zijn op de grondvesten van deze veelbelovende game?

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.