Electronic Arts & Lucasfilm Games kondigen nieuwe Star Wars-titels aan van Respawn Entertainment

Star Wars: Hunters

Toen ik mijn eerste Star Wars-film zag in 1977 wist ik dat mijn leven nooit meer hetzelfde zou zijn. Nu, zo’n 44 jaar later, ben ik nog steeds helemaal in de ban van dat unieke universum. Films, series, boeken, games, action figures,… ik lust ze allemaal. En ik wil meer!

En we gaan allemaal meer krijgen want vandaag kondigden Electronic Arts & Lucasfilm Games nieuwe Star Wars-titels aan van Respawn Entertainment.

Electronic Arts en Lucasfilm Games bundelen hun krachten om door te gaan met het leveren van gloednieuwe game-ervaringen die zich afspelen in het unieke Star Wars-universum.

Respawn Entertainment, vooral bekend van hun werk aan Apex Legends, Titanfall en Star Wars Jedi: Fallen Order, is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en productie van deze nieuwe projecten. 

Vince Zampella, Group GM en oprichter van Respawn, zal toezicht houden op deze nieuwe fase van EA’s relatie met Lucasfilm, voortbouwend op Respawn’s bekroonde geschiedenis in game ontwikkeling en expertise in het vertellen van meeslepende Star Wars-verhalen.

Game Director Stig Asmussen en zijn team in de studio werken al aan de volgende game in de actie-avonturenreeks Star Wars Jedi, en worden vergezeld door twee nieuwe teams die werken aan het leveren van aanvullende unieke Star Wars-gameplayervaringen in meerdere genres.

Peter Hirschmann, Game Director bij Respawn, leidt de ontwikkeling van Respawn’s gloednieuwe Star Wars first-person shooter game. Hij heeft een lange en succesvolle geschiedenis met de Star Wars-franchise.

De derde titel is een Star Wars-strategiegame die wordt ontwikkeld via een productiesamenwerking met de nieuw opgerichte studio Bit Reactor, onder leiding van game-industrieveteraan Greg Foerstch. Respawn zal de nieuwe Star Wars-strategiegame produceren terwijl Bit Reactor de leiding heeft over de ontwikkeling van de titel.

Het werk is al begonnen aan alle drie deze projecten, en Respawn is op zoek naar talent om de teams te versterken. The Force is…

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)