De installatie van Gran Turismo 7 vreet 110 GB van je harde schijf

Gran Turismo 7

Als je van mening bent dat Horizon Forbidden West veel plaats nodig heeft op de harde schijf van je PS5, namelijk net geen 100GB, doe hier dan nog maar een schepje bij voor Gran Turismo 7…

Met nog een dikke maand te gaan voordat Polyphony Digital Gran Turismo 7 in de rekken ligt, is het voor de studio tijd om nog wat info de wereld in te sturen rond hun langverwachte racegame.

PlayStation Direct, de officiële preorderpagina, geeft aan dat Gran Turismo 7 zo’n 110GB vreet van je harde schijf, voor zowel de PS4- als de PS5-versie. Als je dan weet dat je harde schijf, die maar 825 GB groot is, en waarschijnlijk al goed vol staat nog eens 110 GB nodig heeft, dan begin je al te bibberen.

Interessant is dat een Twitter-account dat de backend-gegevens van de PlayStation-winkels bijhoudt, stelt dat de PS5-versie van het spel 89,445GB groot is. Dit getal is echter exclusief de Day One patch, wat betekent dat de patch de rest van de opslagruimte van het spel zal opvullen bij de lancering.

Spelers kunnen Gran Turismo 7 ook al pre-loaden op 25 februari, een week voor de lancering van de game.

Dus games van je HD smijten of toch maar een externe HD kopen?

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)