“Ik kreeg een virtuele WWE 2K22-presentatie”

WWE 2K22

Begin deze week kreeg ik de kans om een virtuele persconferentie bij te wonen van 2K Sports worstelspel WWE 2K22. Onlangs hadden we jullie al wat nieuwigheden onthuld maar ik kreeg tijdens de infosessie een pak extra details.

Voor mij persoonlijk is wrestling één van mijn favoriete entertainment/sportevenementen die ik al sinds mijn jonge jaren op de voet volg. Undertaker, Macho Man, The Rock en een heleboel andere WWE-sterren zijn voor mij geen onbekende figuren. Ik was dan ook enorm benieuwd naar wat deze virtuele persconferentie over WWE 2K22 game ging onthullen.

Het kan alleen maar beter worden

Ik moet helaas wel toegeven dat de laatste twee WWE 2K games geen voltreffers waren. Saber Interactive sloeg een andere weg in met WWE Battlegrounds, maar die hadden ze beter overgeslagen. Door de slechte verkoopcijfers besloten ze een jaar over te slaan en zich volledig te focussen op een volgende WWE 2K game, die hopelijk niet na één Claymore Kick al gepind wordt.

Rey Mysterio op de cover

Bij elke editie van een WWE 2K game wordt er steeds een WWE-ster op de cover geplaatst. Zo zijn Brock Lesnar, Seth Rollins en A.J. Styles al aan de beurt geweest. Nu wordt de legendarische Hall of Famer en Lucha Libre-ster Rey Mysterio op de cover van WWE 2K22 geplaatst.

Rey Mysterio was ook aanwezig op de persconferentie en hij was enorm enthousiast dat hij op de cover stond van de game. Hij zal ook een prominente rol spelen in het spel. We zullen bovendien zelf de glansrijke carrière van deze waaghals kunnen naspelen in de Showcase mode. Zo kan je de wedstrijd op Wrestlemania 21 in 2005 tegen de ongelooflijke Eddie Guerrero herbeleven of wat dacht je van de wedstrijd tussen Rey Mysterio en Shawn Michaels.

Vader en zoon-momentje

Uit enkele vragen die Rey Mysterio kreeg bleek dat hijzelf ook een fervente gamer is met zijn kinderen. Helaas moest hij wel toegeven dat hij van zijn zoon Dominik niet kan winnen. Dominik Mysterio is in de voetsporen van zijn vader getreden en ze vormen sinds 2020 een tag team.

Toen ze voor Smackdown worstelden lukte het hun om de eerste vader en zoon te zijn die als tag team champions door het leven gingen. Momenteel komen ze uit voor Raw. Rey vertelde ook nog dat wanneer hij met zijn zoon op locatie moet gaan worstelen, ze steeds de PlayStation meenemen, zodat ze steeds samen kunnen gamen.

Iedereen manager in de GM Modus

De nieuwe GM Mode kwam ook aan bod. In deze modus is het de bedoeling om je manager skills naar boven te halen. Je zal aan het hoofd staan van één van de brands van WWE, namelijk Smackdown of Raw. Je zal mee kunnen beslissen welke supersterren je wil laten uitkomen voor jouw divisie tijdens de draft. Als Rey Mysterio deze taak op zich zou moeten nemen zou hij steeds als eerste superster Brock Lesnar kiezen.

Ik ben enorm benieuwd of het 2K en WWE gaat lukken om de reeks terug in een perfecte submission te plaatsen. WWE 2K22 zal vanaf 11 maart 2022 speelbaar zijn voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S en pc.

Gepubliceerd door auron_sagara

Toen ik zes jaar oud was, ontdekte ik voor het eerst de Nintendo 8-Bit (NES). Meer dan dertig jaar later, game ik nog steeds vol plezier en vooral met passie. Nintendo en PlayStation zijn mijn favorieten, maar Xbox is recentelijk ook weer opgedoken. Films, anime, fantasy, comics, boardgames en WWE zijn ook een van mijn hobby's.