“Microsoft heeft de middelen om Guitar Hero terug te brengen”

Activision heeft een paar licenties die doorheen de jaren naar de achtergrond zijn verdwenen. Denk dan in de eerste plaats aan Guitar Hero en bijkomend Skylanders. Voor een van de licenties hebben we misschien goed nieuws voor de fans.

Activision Blizzard CEO Bobby Kotick geeft aan dat een van de redenen waarom hij overstag ging om zijn bedrijf aan Microsoft te verkopen, het feit is dat Microsoft meer middelen had dan zijn bedrijf. Zo was het bijvoorbeeld zijn droom vertelde hij aan Venturebeat om Guitar Hero terug te brengen. Maar er waren geen middelen.

Ik wilde al een tijdje een nieuwe Guitar Hero maken, maar ik wil geen teams toevoegen om de productie en de toeleveringsketen en QA voor de productie te doen. En de chip tekorten zijn enorm,” zei hij. “We hadden niet echt de mogelijkheid om dat te doen. Ik had een echt coole visie voor wat de volgende Guitar Hero zou zijn, en realiseerde me dat we niet de middelen hebben om dat te doen.”

Hetzelfde voor de Skylanders-licentie die ook verdwenen is. Daar zegt Kotick het volgende over: “Als je kijkt naar Skylanders, met zijn hardware en productie en toeleveringsketen, zijn er dezelfde soort dingen die wij niet kunnen doen, maar Microsoft wel.

De fans mogen dus stiekem hopen op een retour.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)