“Microsoft moet ervoor zorgen dat Activision games multiplatform zijn” reageert Sony

Hoe zouden ze zich momenteel bij Sony voelen na het bommetje dat Microsoft en Activision eerder deze week dropten? Het bedrijf heeft eindelijk van zich laten horen via een statement in de Wall Street Journal.

Wat met bijvoorbeeld een popualire licentie als Call of Duty? Gaat Microsoft die exclusief voor hun platformen houden? Sony hoopt alvast van niet.

In een artikel in de Wall Street Journal lezen we het volgende “We verwachten dat Microsoft zich aan de contractuele afspraken zal houden en ervoor zal blijven zorgen dat Activision-games multiplatform zijn,

Bij Activision-Blizzard lieten ze alvast het volgende weten aan hun personeel:

We zullen alle bestaande verplichtingen na de overname nakomen. Net als bij Microsofts overname van Minecraft, hebben we niet de intentie om inhoud te verwijderen van platforms waar het nu bestaat. We zouden openstaan voor gesprekken om een overeenkomst aan te gaan om onze intentie te bevestigen wanneer het gepast is om dat te doen.

Op dit moment blijft het business as usual, en we anticiperen niet op veranderingen in bestaande contracten of partnerschappen. Spelers staan centraal bij alles wat we doen bij Activision Blizzard en Microsoft, en beide teams zullen geweldige games en diensten blijven leveren aan hun spelers en partners.

De toekomst zal het uitwijzen.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

Eén opmerking over '“Microsoft moet ervoor zorgen dat Activision games multiplatform zijn” reageert Sony'

  1. En Sony moet ophouden met multiplats (en karakters) van andere platforms te houden door voor timed exclusivity te betalen 🙂 MS zal alle contracten honoreren maar verder dan dat zal de goodwill ook niet duren. MS gaat zeker niet voor meer verkochte dit of dat maar voor subs op GP. En wanneer dit betekent dat het nodig blijkt COD excusief te maken, zal dit ook gebeuren zoals dat ook omgekeerd gebeurt. Ik heb elk systeem dus maakt mij niet uit maar mijn interesse gaat vooral uit naar de reactie van Sony, hoe zij dingen gaan aanpassen in het voordeel van de gamer. €80 voor een game en betalen voor elke upgrade (of features te mogen gebruiken van mijn aangekochte DS controller), is niet iets wat ik in gedachte had/heb. Trouwens, 61 miljard euro betalen en 30% van hun verkochte games op PS aan Sony geven lijkt me ook niet echt hun bedoeling. PS5 is geen PS4 (tijdperk) en men zal daar bij Sony eens heel diep moeten gaan nadenken …

Reacties zijn gesloten.