Schuift release date Hogwarts Legacy naar 2023?

Hogwarts Legacy

Nog niet zo lang geleden kwam Praga met het hoopgevende nieuws dat Harry Potter-gebaseerde RPG Hogwarts Legacy er wel eens vroeger zou komen dan gedacht. Nieuws dat nu door podcaster Colin Moriarty wordt weerlegd. De game zou volgens zijn bron pas in 2023 releasen.

Waar we vorig jaar deze periode het nieuws kregen dat Hogwarts Legacy opschuift naar 2022 komt nu het gerucht dat de game weer een jaartje opschuift. Dat vertelt Sacred Symbols podcasthost en IGN-veteraan Colin Moriarty in een recente aflevering van z’n show. Volgens zijn connectie zou de ontwikkeling van de game ook in de problemen zitten. Wat er net mis is, kan hij niet op ingaan.

Als dit klopt, is dat een serieuze domper voor de vele Harry Potter-fans die nu al sinds 2020 uitkijken naar de game. Hogwarts Legacy zou ons op de legendarische toverschool in 19e eeuw laten ronddolen, lang voordat Harry, Ron en Hermelien er hun hun eerste toverspreuk leerden.

Binnen de crew wordt er alvast reikhalzend uitgekeken naar de game. Hopelijk klopt het gerucht niet en kunnen we later dit jaar nog aan de slag met een afgelikte release van de game. Zoniet, dan duimen we uiteraard dat de extra developmenttijd het project weer op de rails krijgt.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.