PS3-games die opduiken op je PS5 zijn een bug en geen achterwaartse compatibiliteit

Vorige week brachten we het bericht dat Sony een patent had neergelegd dat wel eens zou kunnen te maken hebben met de introductie van achterwaartse compatibiliteit voor PS1-, PS2- en PS3-games op je PS4/PS5. Nu er plots PS3-games opduiken in de store zorgt dat natuurlijk voor heel wat animo online.

Maar zij die dachten dat het eindelijk zover was, die moeten we teleurstellen. Het gaat hier om een vervelende bug.

Sommige spelers zouden PS3-games hebben zien opduiken in de PS5-store waardoor veel mensen denken dat dit betekent dat we achterwaartse compatibiliteit krijgen op de console. Het gaat hier om games als Dead Or Alive 5, Prince of Persia Sands of Time en Prince of Persia The Two Thrones. Het was echter nog niet mogelijk om deze games aan te schaffen maar de pagina’s zagen er vrij geloofwaardig uit. Was het misschien een test of een eerste aanzet dachten sommigen.

Maar nogmaals: het is een bug zo blijkt.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)