“GTA VI lanceert tussen april 2023 en maart 2024”

GTA Vice City

Over het onaangekondigde GTA VI is al zoveel (digitale) inkt gevloeid, dat je er een volledig olympisch zwembad mee kan vullen. Of misschien wel een stuk of tien. Het is opmerkelijk dat een game waarvan het bestaan nog niet is bevestigd voor zoveel rumoer blijft zorgen.

Al hebben we er vandaag een nieuw geruchtenpuzzelstukje bij gekregen. Want Take-Two, de moederorganisatie boven Rockstar, heeft zijn financiële vooruitzichten van het boekjaar 2024 bekend gemaakt aan investeerders. In deze periode tussen april 2023 en maart 2024 voorziet het bedrijf een stijging in omzet van maar liefst 14%. In absolute cijfers zou dat volgens analisten neerkomen op een bedrag van 9 miljard dollar.

Je hoeft geen raketgeleerde te zijn om het verband te leggen dat er dan wel eens een héél grote game zou kunnen verschijnen. Lees: Grand Theft Auto VI. Bovendien lekte eerder ook al het feit dat Take Two in diezelfde periode het marketingbudget wou verdubbelen.

Goedgelovig of niet: waar rook is volgens mij toch écht wel een vuurtje in dit geval…

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.