S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl schuift zeven maanden achteruit

S.T.A.L.K.E.R. 2: HEART OF CHORNOBYL

Verdorie, het hing al in de lucht, maar het is nu ook officieel. De release van een van dé games waar ik persoonlijk enorm naar uitkijk schuift maar liefst zeven maanden achteruit.

Ontwikkelaar GSC Game World heeft namelijk via Twitter bekend gemaakt dat de release van S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl niet op 28 april 2022 zal plaatsvinden, maar pas op 8 december van dit jaar!

De ontwikkelaar zegt deze tijd nodig te hebben om S.T.A.L.K.E.R. 2 verder op te poetsen en te testen om zo te voldoen aan de eisen die intern gesteld worden. Het zegt dat dit geen makkelijke beslissing was, maar dat ze er alles aan zullen doen om een game af te leveren die aan onze verwachtingen zal voldoen.

Die verwachtingen liggen best hoog, zeker als je weet dat de game ontwikkeld wordt op Unreal Engine 5. En we hebben allemaal al kunnen zien tot wat die engine in staat is…

Het lijkt alsof bugs en problemen de ontwikkelaar blijft achtervolgend. De eerste game werd ook geplaagd door hardnekkige bugs, waardoor heel wat gamers afknapten. Het ziet er dus naar uit dat de ontwikkelaar zich nu wél de nodige extra tijd geeft. En dat is een goede zaak, hoe zuur het ook is…

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.