Gerucht: S.T.A.L.K.E.R. 2 wordt uitgesteld naar het najaar 2022

S.T.A.L.K.E.R. 2: HEART OF CHORNOBYL

Heel wat gamers kijken uit naar 28 april 2022, want dan zou normaal gezien S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl beschikbaar moeten zijn. Helaas hangen er donkere wolken boven deze titel, want er zijn geruchten opgedoken dat de game uitgesteld wordt naar eind 2022.

Al 12 jaar zitten fans te wachten op een nieuw deel van de S.T.A.L.K.E.R.-reeks. Dit jaar zou het eindelijk gebeuren, met de release van S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl. Volgens de Oekraïense YouTuber Oldboi wordt de game uitgesteld naar het najaar van 2022.

Oldboi beweert dat het nieuws wordt bekendgemaakt in een volgende update over S.T.A.L.K.E.R. 2 door ontwikkelaar GSC World. Het is niet de eerste keer dat Oldboi met geruchten naar bovenkomt over de game. Deze bleken dan ook telkens te kloppen. De kans is dus gigantisch groot dat we pas eind 2022 aan de slag kunnen met S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl.

De game wordt gemaakt met de Unreal Engine 5 en is dus een ambitieus project. Of hij nu beschikbaar is vanaf 28 april 2022 of toch eind 2022 dat valt nog af te wachten. Wat ik jullie wel al zeker kan meedelen is het feit dat S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl speelbaar zal zijn voor PC en Xbox Series S|X bij release. De game zal ook beschikbaar zijn vanaf dag één op Game Pass.

Gepubliceerd door auron_sagara

Toen ik zes jaar oud was, ontdekte ik voor het eerst de Nintendo 8-Bit (NES). Meer dan dertig jaar later, game ik nog steeds vol plezier en vooral met passie. Nintendo en PlayStation zijn mijn favorieten, maar Xbox is recentelijk ook weer opgedoken. Films, anime, fantasy, comics, boardgames en WWE zijn ook een van mijn hobby's.