S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl wordt ontwikkeld met de Unreal Engine 5

S.T.A.L.K.E.R. 2: HEART OF CHORNOBYL

Exact een jaar geleden kondigde Epic Games hun nieuwste ontwikkelengine aan: Unreal Engine 5. Deze engine moet gebruik gaan maken van de next-gen mogelijkheden van de hedendaagse hardware en dat zag je in de indrukwekkende demo die toen werd getoond.

Tot op de dag van vandaag zijn er best weinig games bekend die gebruik maken van de mogelijkheden van deze engine. Op dit moment zijn eFootball en Senua’s Saga: Hellblade II de enige echt grote titels waarvan bekend is dat ze de Unreal Engine 5 gebruiken tijdens de ontwikkeling.

En daar mogen we nu dus ook S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl aan toevoegen. Want ontwikkelaar GSC Game World heeft via Twitter in een antwoord op een bericht van Epic laten weten dat ze Unreal Engine 5 gebruiken.

Ze hebben nog een hele tijd om de game klaar te krijgen, want S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl verschijnt in april volgend jaar. Dat wordt dus kwijlen terwijl ik doorheen de rode zone loop rond Chernobyl…

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.