Een remaster van GTA 3, Vice City en San Andreas lijkt in de maak

GTA San Andreas

Al is dit maar een kleine pleister voor het lange wachten op GTA 6.

De iconische PS2-trilogie zou op deze manier zijn herintrede maken op PC en de nieuwe generatie consoles, waaronder zelfs de Nintendo Switch. Het gerucht zou naar boven zijn gekomen nadat er enkele berichten over mods, die klassiek GTA-materiaal gebruiken, zouden zijn verwijderd.

Hier houdt het nieuws zelfs niet op, want naar verluidt zouden de remasters zelfs dit najaar nog uitkomen. Toevallig maar waar werd GTA 3 uitgebracht in oktober 2001, exact twintig jaar geleden dus.

Het bericht benadrukt wel dat de PC- en mobile-releases van deze games mogelijk zouden worden uitgesteld tot 2022, zodat de console-versies al dit najaar kunnen worden uitgebracht. De games worden vermoedelijk geremastered met behulp van Unreal Engine waarbij een mix van oude en nieuwe graphic-stijlen, evenals een bijgewerkte gebruikersinterface in dezelfde stijl als het origineel hun intrede zullen maken.

Of het zou gaan om de hele trilogie in één bundel blijft momenteel koffiedik kijken. Het zou alleszins wel een enorme uitpakker zijn van Rockstar Games om het lange wachten naar GTA 6 toch ietwat te verzachten.

Gepubliceerd door Luca

Al sinds zijn pre-tienerjaren is deze kerel gefascineerd door games en al het moois wat deze onuitputtelijke wereld te bieden heeft. Begonnen met games als RollerCoaster Tycoon, The Sims en Ratchet & Clank, verder doorgerold naar shooters als COD, en uiteindelijk terechtgekomen bij verschillende ARPG's. Er zijn maar weinig games die hij nog niet op zijn conto heeft staan, waarbij de PS5 tegenwoordig bekend staat als 'zijn' speeldomein. Al is er echter één reeks die zijn hart ongecontroleerd sneller doet slaan, met name 'The Souls Series'. Altijd bereikbaar voor tips & tricks indien je blijft worstelen met die ene onverslaanbare demoon.