LEGO stelt Overwatch 2-set uit vanwege aanhoudende Activision Blizzard controverse

overwatch-lego-titan-set

LEGO heeft aangekondigd dat het de release van de Overwatch 2 Titan set voor onbepaalde tijd zal uitstellen. Oorspronkelijk stond deze gepland voor 1 februari. De aanhoudende bezorgdheid over de werkcultuur bij Activision Blizzard – die werd beschreven als een broedplaats voor intimidatie en discriminatie van vrouwen – blijkt de voornaamste reden te zijn.

De onrust rond Activision Blizzard is in november alleen maar groter geworden, toen verscheen een vernietigend Wall Street Journal artikel met details over vermeende seksuele intimidatie, aanranding en ongepast gedrag binnen het bedrijf – waarbij de publicatie vooral kritiek uitte op CEO Bobby Kotick, die beweerde dat hij op de hoogte was van de beschuldigingen van seksueel wangedrag en mishandeling van vrouwelijke werknemers binnen het bedrijf.

In dat kader heeft LEGO nu via TheBrickFan laten weten dat de release van de Overwatch 2 Titan set op een ander moment zal gebeuren. De speelgoedfabrikant zegt dat het momenteel de samenwerking met Activision Blizzard herziet gezien de bezorgdheid over de vooruitgang die wordt geboekt bij het aanpakken van de aanhoudende problematiek binnen Activision Blizzard.

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.