Fans maken perfect angstaanjagende Silent Hill remake in Unreal Engine 5

Silent-Hill

Een groep Silent Hills fans is het wachten op een nieuwe game uit de franchise klaarblijkelijk beu. Reden te meer om het heft in eigen handen te nemen. Onder de naam Codeless Studio werken de fans aan hun eigen project voor een remake van Silent Hill in Unreal Engine 5.

Konami’s Silent Hill games worden beschouwd als een van de beste horror games aller tijden. Silent Hill grijpt zwaar terug op psychologische horror met behulp van een duistere verhaallijn. De eerste Silent Hill game kwam uit in 1999 op PlayStation, waarbij gebruik werd gemaakt van real-time rendering van griezelige 3D omgevingen.

De video hieronder toont pre-alpha gameplay. Codeless Studio is niet van plan om de game speelbaar aan te bieden want ze hebben geen Silent Hill licentie.

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.