Post-apocalyptische survival game Forever Skies aangekondigd

Forever-Skies-teaser

De Poolse onafhankelijke studio Far From Home heeft via een fraaie teaser hun eerste project aangekondigd, genaamd Forever Skies. Het spel is een frist person actie survival spel dat zich afspeelt op een onbewoonbare, post-apocalyptische versie van de Aarde.

Far From Home is een onafhankelijke Poolse game studio, opgericht door veteranten uit de industrie verantwoordelijk voor games als Chernobylite, The Medium, Dying Light, Divinity: Original Sin, en Dead Island. De nieuwe studio heeft als doel next-gen AA+ games te ontwikkelen.

Forever Skies volgt een wetenschapper die een versie van de aarde verkent die onbewoonbaar is geworden door een klimaatcrisis. Wat overblijft van de mensheid wordt bedreigd door een ziekte waar het hoofdpersonage een geneesmiddel voor moet vinden.

De setting van het spel werd geïnspireerd door de real-life gevolgen van de klimaatverandering in Krakau, Polen. Forever Skies is expliciet bedoeld om de speler bewust te maken over de gevaren van klimaatverandering.

Forever Skies lanceert naar verwachting later dit jaar op pc, en zal in eerste instantie een single player ervaring zijn met alvast zo’n dertig uur aan content. Far From Home is van plan om het spel op een later tijdstip uit te brengen op next-gen consoles met de toevoeging van een co-op modus voor vier spelers.

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.