“Ontwikkeling van Twisted Metal-reboot verhuist naar andere studio.”

Twisted Metal

Het was al een tijdje geleden dat we nog iets gehoord hadden rond de reboot van Twisted Metal. De Sony-exclusive werd echter nooit officieel aangekondigd, maar de geruchten waren zo hardnekkig dat een officiële aankondiging niet lang op zich zou mogen laten wachten.

Volgens VGC zou die aankondiging nu nog wat langer op zich laten wachten. Want volgens bronnen zou ontwikkelaar Lucid Games door Sony van het project gehaald zijn. En Lucid Games kennen we dan weer van het erg middelmatige Destruction AllStars.

Een reden waarom Lucid Games van het project gehaald werd, is niet bekend. Maar zo’n beslissing wordt meestal niet genomen wanneer de ontwikkeling op rolletjes loopt. Bovendien zou de erg lauwe ontvangst van Destruction AllStars ook een rol spelen bij deze beslissing.

Sony zou de reboot van Twisted Metal nu bij een andere Europese ontwikkelaar onderbrengen. Of de intern vooropgestelde release in 2023 nog wordt gehaald, is onzeker. Wat jammer zou zijn, want in dat jaar zou ook een live action televisieserie, met Anthony Mackie in de hoofdrol, uitgebracht worden die gebaseerd is op de game.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.