Ontwikkelaar verduidelijkt claim van 500 uur gameplay in Dying Light 2

Dying Light 2 Stay Human

Heel wat gamers trokken groten ogen toen Techland, de ontwikkelaar van Dying Light 2: Stay Human, claimde dat je maar liefst 500 uur zoet zou zijn met het spelen van de game. De ene kreeg een lichte paniekaanval bij het horen van dit hoge aantal speluren, de andere was dan eerder sceptisch over deze claim en zag er een sterke marketingstunt in.

Wie in het laatste kamp geposteerd was, blijkt nu gelijk te hebben. Want Techland heeft via Twitter hun initiële claim genuanceerd en verduidelijkt.

Het klopt nog steeds dat je 500 uur zoet zal zijn wanneer je echt álles wil doen in Dying Light 2. Hiermee bedoelt met dus het volledige verhaal, side quest, het verkennen van elk hoekje op de kaart, het vinden van elke collectible én het luisteren naar alle dialogen.

Daar heb ik alleszins geen tijd voor, dus ik ben opgelucht te lezen dat je om het hoofdverhaal door te spelen ‘slechts’ 20 uur nodig hebt. Wil je daarbij ook alle side quests tot een goed einde brengen? Dan ben je toch nog een dikke 80 uur in de weer.

Dying Light 2: Stay Human is vanaf 4 februari beschikbaar voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch (via cloudstreaming) en PC. 

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.