Belgische LuGus Studios scoort met Midnight Protocol een finaleplaats op het prestigieuze Independent Games Festival

Naast Larian telt België nog een heleboel ontwikkelstudio’s. Eentje daarvan is LuGus Studios en zij hebben iets te vieren zo blijkt.

De nieuwe game Midnight Protocol, een hacking-themed roleplaying game, is genomineerd voor een award op het prestigieuze Independent Games Festival (IGF). Dat festival wordt wel eens beschreven als het Sundance Film Festival van de games. Met z’n nominatie zet LuGus Studios, in samenwerking met game designer Sam Agten, de Belgische game-industrie stevig op de kaart.

Midnight Protocol is een tactisch, verhaalgedreven spel met een hacker-vibe, dat je volledig speelt met je toetsenbord. In Midnight Protocol hack je servers, verschalk je beveiligingssystemen en ontdek je versleutelde geheimen op een meer dan 20 uur durende zoektocht naar de waarheid. De keuzes die je als speler maakt hebben invloed op het verloop van het verhaal en de mogelijkheden die je vrijspeelt.

Midnight Protocol werd door een jury van prominente figuren uit de game-industrie genomineerd in de categorie “Excellence in Design”, waarin aandacht wordt besteed aan de designkant van een spel: de algemene indruk, opbouw en spelervaring. Meer dan 400 games streden voor die finaleplaats. Enkel Luxuria Superbia van Tale of Tales (2014) slaagde er eerder in om België te vertegenwoordigen op de IGF finale.

De game neemt het op tegen vijf andere genomineerden binnen dezelfde categorie. De winnaar wordt aangekondigd op 23 maart tijdens de uitreikingsceremonie op de Game Developers Conference (GDC) in San Francisco.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)