“Consolemakers moeten samenwerken aan cross-platform bans en het blokkeren van gebruikers”

Nintendo Xbox PlayStation

Cheaters, toxic dudes, ambrasmakers zitten overal, zowel op pc als op console. En als een van die kerels een ban aan zijn broek krijgt op Xbox, dan stapt hij toch gewoon over naar pc of PlayStation, of omgekeerd. En dan doet hij toch gewoon verder met cheaten. Toch?

Maar het gaat niet alleen om cheaters natuurlijk. Denk bijvoorbeeld aan toxisch gedragn racisme of seksisme en andere praktijken die niet kunnen.

Voor Xbox-baas Phil Spencer is de maat vol. Hij vindt dat consolemakers moeten samenwerken om spelers cross-platform te kunnen bannen en te blokkeren. Of zoals hij het zelf zegt “We’re not a free speech platform.

Dat liet hij verstaan in een uitgebreid interview met de New York Times.

Iets wat ik graag zou willen dat we zouden kunnen doen – dit is een moeilijke als industrie – is wanneer iemand wordt verbannen in een van onze netwerken, is er een manier voor ons om hen te verbannen in andere netwerken?

Spencer zei dat hij wilde “in staat zijn om mijn lijst met geblokkeerde gebruikers mee te nemen … naar andere netwerken waar ik speel. Dus ‘dit is de groep mensen die ik kies om niet mee te spelen’. Omdat ik niet wil dat ik dat op elk platform waar ik videogames speel opnieuw moet doen.

En daar heeft de man volgens ons wel een heel goed punt!

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)