“Met Dying Light 2 ben je meer dan 500 uren zoet”

dying-light-2-stay-human-trailer

Volgende maand belooft een bommetje te worden wanneer het op releases aankomt. Terwijl het merendeel van de gaming community uitkijkt om dan eindelijk aan Elden Ring te kunnen starten, wrijf ik verlekkerd in m’n handen om Horizon Forbidden West en Dying Light 2 ein-de-lijk te kunnen spelen. Maar het ziet ernaar uit dat ik slechts voor één van die twee titels tijd zal overhebben …

Want het team achter Dying Light 2 lieten via Twitter alvast weten dat completionists maar liefst vijfhonderd uurtjes zoet zullen zijn met hun nieuwste titel. Dat is een 34 uren minder dan dat je nodig hebt om van Warsaw (de thuishaven van de studio) naar Madrid te wandelen. Behoorlijk pittig, wanneer je bedenkt dat het langste dat ik ooit al in één game doorgebracht heb maar een schamele 666 uren is. (Duivels interessant weetje, niet?)

De tweet van Techland veroorzaakte wel redelijk wat backlash op Twitter, waardoor de studio zich genoodzaakt voelde te speciferen dat het werkelijk om 100% completion rate gaat. Wil je gewoon de campagne van het spel doorlopen, ben je minder dan 100 uren zoet. Wat nog steeds behoorlijk vaag is, aangezien je zowel Call of Duty: Vanguard’s campagne, alsook The Witcher 3 in onder de 100 uren kan uitspelen, maar de tweede is wel vijf tot zes keer zo lang.

Influencer en ex-IGN reviewer Alanah Pearce liet alvast weten dat toen zij er enkele maanden geleden naar vroeg, Techland zei dat de game tussen 20 en 30 uur zal duren voor doorsnee gamers. Ik ben in ieder geval klaar om erin te duiken. Wie kijkt er hier nog uit naar tientallen tot honderden uren zombies knallen en freerunnen?

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.