Days Gone-regisseur weigerde reboot van Syphon Filter

Syphon Filter

Eerder deze week stak de voormalige regisseur van Days Gone, Jeff Ross, zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken toen Sony met veel bombarie aankondigde dat Ghost of Tsushima al acht miljoen keer over de toonbank ging.

Days Gone werd bij zijn lancering niet meteen met grote armen ontvangen door het grote publiek en Sony leek ook naar ontwikkelstudio Bend Studio uitschijnen dat ze de game als een mislukking zagen.

Toch wilde Sony verder met de studio, want zij vroegen aan Ross of hij het zag zitten om aan de slag te gaan met een reboot van de actiegame Syphon Filter. Dat zag Ross echter niet zitten, want hij zag niet meteen mogelijkheden met de franchise rond de special agents Gabriel “Gabe” Logan en Lian Xing uit 1999.

Het was zeker geen onlogische vraag van Sony, want Syphon Filter werd ontwikkeld door Eidetic. Deze studio werd later omgedoopt tot Bend Studio.

Ross bedankte voor de opdracht en gaf als tegenvoorstel aan dat hij wel zin had in een openwereldgame in de wereld van Resistance. Daarvoor bedankte Sony en Ross vertrok in 2020 uiteindelijk bij Bend Studio.

De Studio werkt op dit moment aan een volledig nieuwe IP voor Sony, al blijft de vraag of er een andere studio op dit moment aan de slag is met Syphon Filter…

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.