Days Gone director beschuldigt Sony ervan ‘het gevoel te geven dat de game een grote teleurstelling was’

Gisteren konden we lezen dat er wereldwijd meer dan 8 miljoen exemplaren verkocht zijn van Ghost of Tsushima. Toch kwam er niet uit elke hoek felicitaties. Voormalig director van Days Gone, Jeff Ross, had zo zijn eigen mening die hij graag met de wereld wou delen.

Jeff Ross verliet in 2020 Bend Studio, de ontwikkelaar van Days Gone, na meer dan 20 jaar dienst. ‘Op dat ogenblik was het spel al anderhalf jaar uit en werd het al meer dan 8 miljoen keer verkocht en intussen is het spel ook al meer dan 1 miljoen keer verkocht op Steam. Toch heeft Sony altijd het gevoel gegeven dat het spel een grote teleurstelling was’, aldus Ross.

Ongelijk kan je de man niet geven natuurlijk. Ghost of Tsushima wordt (volledig terecht) afgestempeld als één van de beste PlayStation-exclusives van de laatste jaren terwijl de verkoopcijfers van Days Gone beter zijn. Ik baal er dan ook enorm van dat er geen vervolg komt op Days Gone.

Days Gone verscheen op 26 april 2019 voor PlayStation 4 en op 18 mei 2021 voor PC. Momenteel werkt Bend Studio aan een volledig nieuwe IP die zich net zoals Days Gone in een open wereld zal afspelen.

Gepubliceerd door High_LordWolnir

High_LordWolnir verloor zijn ziel(en) ergens tussen Boletaria en Lothric Castle. Wanneer hij de Nexus even ontvlucht, kan je hem achter zijn PC of PlayStation-console vinden tijdens het spelen van een goede RPG, een story-driven action/adventure game, een nagelbijtende horrorgame of een FPS à la Call of Duty. Verder moet hij zowat de enige persoon zijn op deze aardbol die The Last of Us Part II hoger inschat dat zijn voorganger.

Eén opmerking over 'Days Gone director beschuldigt Sony ervan ‘het gevoel te geven dat de game een grote teleurstelling was’'

Reacties zijn gesloten.