HP kondigt hun eerste 4K monitor aan voor next-gen consolegaming

HP OMEN 27u 4K

We hebben de afgelopen dagen al heel wat hardware nieuws zien passeren met verse aankondigingen vanop de Consumer Electronics Show (of CES) in Las Vegas. Heel wat grote merken zijn echter niet fysiek aanwezig, maar kondigen wel via de digitale weg nieuwe producten aan.

HP kondigde een aantal interessante gamingproducten aan waarbij de OMEN 27u 4K Gaming Monitor het meest in het oog springt. OMEN is het hi-end gamingmerk van HP.

De 27u 4K is OMEN’s eerste monitor met HDMI 2.1. Dit type aanlsluiting zorgt ervoor dat er meer data doorgestuurd kan worden, waardoor onder andere dynamische HDR, Variabele refresh rates en 4K-gaming met 100fps mogelijk zijn.

Samen met de bovenstaande specs en het feit dat de verversingssnelheid slechts 1ms is, zorgt dit ervoor dat deze 27u 4K meteen ook OMEN’s eerste next-gen console plug-and-play ready gaming monitor is.

Dit is een overzicht van alle features die HP aanhaalt in het persbericht:

  • Spectaculaire beelden: Vergeet screentearing dankzij de AMD FreeSync™ Premium Pro-technologie die een lage latency oplevert met brede adaptieve vernieuwingsfrequentie. Ga helemaal op in de actie en bekijk levendigere en kleurrijkere gameplay via IPS-oxide paneeltechnologie met VESA DisplayHDR 400, DCI-P3 95%, 450 nits helderheid, en echte 8-bit kleuren om games te zien zoals ontwikkelaars het bedoeld hebben.
  • Klaar voor Next-Gen Console: Speel snel veelgeprezen PS5- en Xbox Series X-exclusieve titels op de best uitziende manier met ondersteuning voor 4K, 120 Hz, en VESA DisplayHDR 400 door ze simpelweg met een HDMI 2.1-kabel op de monitor aan te sluiten en in te schakelen. De Nintendo Switch wordt eveneens ondersteund met zijn maximaal haalbare specificaties. Snel en eenvoudig gamen op een console wordt verder verbeterd doordat er voor het eerst geïntegreerde luidsprekers naar een OMEN-monitor komen, zodat spelers meteen in de game kunnen duiken.
  • Speel meer ontspannen: Dit is de eerste monitor van OMEN met een vierzijdig microvezel design, waardoor het scherm een uitstekende totale footprint heeft om de onderdompeling in games te vergroten en perfect is voor meerdere schermopstellingen. De monitor wordt ook geleverd met HP Eye Ease met Eyesafe® certificering om vermoeide ogen tijdens het gamen te verminderen.
  • Sfeerverlichting aan de achterkant: OMEN’s diamantvormige ARGB-verlichting aan de achterzijde voegt een spectaculaire ambiance toe aan elke opstelling en wordt geleverd met aanpasbare animaties en thema’s die het hele ecosysteem van de gamer kunnen synchroniseren via OMEN Light Studio.

De OMEN by HP 27u 4K Gaming Monitor is naar verwachting vanaf april verkrijgbaar. Wat deze monitor moet gaan kosten, werd nog niet bekend gemaakt.

De volledige lijst met specificaties vind je op de website van OMEN.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.