Gerucht: remake van de PlayStation 5 versie van The Last of Us is bijna klaar

The Last of Us

Soms speel je als gamer bepaalde games die je tot op het sterfbed zullen bij blijven. Voor mij persoonlijk is dit het geval bij de franchise van The Last of Us. Enkele maanden geleden kreeg The Last of Us 2 nog een update voor PlayStation 5 en nu is het (als we de geruchten mogen geloven) de beurt aan The Last of Us.

Ik kan het me nog zo herinneren dat ik in het begin van The Last of Us onmiddellijk met de krop in de keel naar het scherm zat te staren. Bij release van deze game was ik op dat moment zelf vader van een dochter van 5 jaar en ik vond het verschrikkelijk wat er gebeurde met Joel en zijn dochter Sarah. Vanaf dat moment wist ik het, deze game wordt er eentje om te koesteren.

We zijn ondertussen 8 jaar later en wie in het bezit is van een PlayStation 5 kan The Last of Us binnenkort opnieuw of voor de eerste keer spelen. Volgens Tom Henderson die een gevestigde waarde is op Twitter, zou de PlayStation 5 remake van The Last of Us bijna klaar zijn. De release zou gepland zijn in de tweede helft van dit jaar.

Tijdens de CES 2022 presentatie van Sony gaf ook de co-president van Naughty Dog, Neil Druckmann, aan dat het bedrijf aan meerdere titels bezig is. Er wordt natuurlijk al langer over The Last of Us remake gesproken. De PlayStation’s Visual Arts Service Group zou ook al aan de game hebben gewerkt, maar na afronding van The Last of Us 2, nam Naughty Dog het project over.

Het ziet sterk naar uit dat deze geruchten kunnen kloppen. Dit zou dan ook betekenen dat we The Last of Us al voor de derde keer in negen jaar tijd voorgeschoteld krijgen.

Gepubliceerd door auron_sagara

Toen ik zes jaar oud was, ontdekte ik voor het eerst de Nintendo 8-Bit (NES). Meer dan dertig jaar later, game ik nog steeds vol plezier en vooral met passie. Nintendo en PlayStation zijn mijn favorieten, maar Xbox is recentelijk ook weer opgedoken. Films, anime, fantasy, comics, boardgames en WWE zijn ook een van mijn hobby's.