Amazon’s Fallout tv-serie van Westworld-makers gaat dit jaar in productie

Fallout-Amazon-tv-series

We zullen de komende periode als gamer flink verwend worden met aankomende game verfilmingen. De serie van Halo komt er binnenkort aan en een eventuele productie van Mass Effect zou ook in de pijplijn zitten. Amazon werkt nu aan een tv-serie gebaseerd op de Fallout franchise.

Deadline en Variety melden dat Geneva Robertson-Dworet (Captain Marvel) en Graham Wagner (Silicon Valley) showrunners zullen zijn voor dit project; de officiële Fallout Twitter-account retweette Deadline’s verhaal bij wijze van bevestiging.

De serie zal worden geproduceerd door Jonathan Nolan, broer van The Dark Knight-regisseur Christopher Nolan, en Lisa Joy. Beide waren het brein achter de HBO-serie Westworld. Jonathan Nolan zal bijgevolg de eerste aflevering van de serie regisseren.

De Fallout videogames zijn post-apocalyptische RPG’s die zich afspelen in een alternatieve toekomst, geïnspireerd op Amerikaanse naoorlogse beelden uit de jaren ’50. Bethesda verwierf de rechten op de serie in 2004 en bracht Fallout 3 uit in 2008. De meest recente main game, Fallout 4, kwam uit in 2015. Multiplayer spinoff Fallout 76 werd uitgebracht in 2018.

Er zijn geen aankomende Fallout-titels aangekondigd, maar toekomstige games in de serie zullen waarschijnlijk exclusief zijn voor Xbox- en pc-platforms als gevolg van Microsofts overname van Bethesda.

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.